Les obres del futur Casal de barri de Can carol avancen amb l’estructura interior

 
00:00
Divendres, 29 Novembre, 2019

Les obres de l’edifici de Can Carol a Vallcarca van a bon ritme. Ja s’està treballant amb l’estructura interior on s’han instal·lat panells de fusta prefabricats que s’han encaixat per fer la funció estructural de l’edifici. Aquest disseny millora el confort, redueix la despesa energètica i els residus durant l’execució de l’obra. A més, donen l’acabat final de l’interior l’edifici de fusta natural.

El projecte de rehabilitació de Can Carol permetrà mantenir el caràcter i el valor simbòlic d’aquesta finca de finals del segle XIX. Per fer-ho, només s’ha pogut mantenir la façana perimetral, ja que l’interior estava molt malmès. S’ha intentat recuperar la identitat, tot i que no es podrà fer una reconstrucció mimètica, pel seu mal estat de conservació i la poca documentació que hi ha sobre l’estat original de l’edifici. Tot i això, les obres mantenen les façanes i els murs principals, els balcons i les arcades.

El nou edifici de 300 metres quadrats, estarà distribuït en 2 plantes, tindrà una zona de recepció amb espai multifuncional, petites aules i una coberta per cultivar en horts urbans. L’espai tindrà certificació energètica A, amb un consum quasi nul i plaques fotovoltaiques a la coberta. Les actuacions van començar el mes d’abril passat i està previst que acabin aquesta primavera amb un cost d’1.074.167 euros. Aquest nou casal de barri tindrà una gestió cívica i es connectarà amb l’exterior.

Raquel Bellera, arquitecta districte Gràcia
“A part de l’edifici, tenim l’entorn que serà com la segona fase, que serà la urbanització de la plaça de Can Carol o plaça de la Farigola, que és un espai també, avui dia, utilitzat pels veïns i també sol·licitat per ells, per vincular l’ús de la plaça amb l’ús de l’edifici.”

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.