Les germanetes dels pobres finalitzen la reforma

 
00:00
Divendres, 21 Setembre, 2012

Després de més de dos anys, han acabat les obres d’un dels projectes privats més impressionants de la Vila de Gràcia. Es tracta de la residència d’avis sense recursos de les Germanetes dels Pobres al carrer de Sant Salvador. Aquesta reforma de l’edifici ha estat possible gràcies a les donacions.

El pressupost total de l’obra ha estat elevat. Exactament d’onze milions d’euros. Per això, ha estat necessari aconseguir donacions que, en molts casos, s’han fet a través de campanyes originals.

SOR MARÍA DEL CARMEN, responsable econòmica provincial:
“Las ‘hermanitas’ que van a demanar cada dia han portat un taló de maó que han deixat a les botigues, als bars, i era una mica simbòlic, la gent contribuïa amb un maó a la construcció de la casa.”

Les obres han permès adaptar l’edifici a la normativa actual tot conservant el patrimoni. El color o l’arquitectura original s’han combinat amb una ampliació de les instal•lacions.

DAVID GONZÁLEZ, arquitecte d’IPB Consulting:
“Com que era un edifici que estava catalogat i que estava protegit ens obligava, d’alguna manera, a tractar amb molta cura tot el projecte, que fos un projecte que recuperés o que actualitzés, podríem dir, el funcionament intern, però que a la vegada en respectés l’arquitectura original.”

SOR ROSA CHANTAL DE MARÍA, mare provincial:
“No cumplíamos las normativas de seguridad y de asistencia al anciano porque las habitaciones no reunían las condiciones de una buena acogida a ellos.”

Aquest espai còmode i adaptat a les necessitats del avis també disposa d’ unes instal•lacions, com les plaques solars, que permetran rebaixar els costos d’aigua i llum de cada mes.

CARLES NOGUEROLES, responsable d’instal•lacions IPB Consulting:
“Recuperació d’aigües grises, un sistema de recuperació d’aigües de pluja per aprofitar-les per al rec i tot de solucions sostenibles.”

Amb una capacitat per a 100 persones està previst que la casa d’avis entri en funcionament aquest Nadal. Ara les obres estan enllestides, però queda equipar l’espai. Per això, les Geramanetes dels Pobres han organitzat un sopar benèfic el dia 4 d’octubre a les noves instal•lacions.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.