Les escoles de Gràcia aprenen com es fa el guarnit de festa major

 
00:00
Dimecres, 9 Maig, 2018

 
Aquests alumnes de secundària de l’Escola Jesuïtes de Gràcia acaben de convertir-se en aprenents de guarnir carrers. La Marta, l’Albert i el Josep, de diferents carrers de la Festa Major de Gràcia, han vingut per explicar-los com treballen dins el projecte Guarnim les escoles.

Pol Ormad, alumne 2n ESO Jesuïtes Gràcia: “M’ha semblat molt interessant el fet que posessin un carrer dins de la nostra escola, perquè no m’ho esperava.”

Rose Gaetjens, directora escola intermèdia Jesuïtes Gràcia: “Vam pensar que era interessant que els alumnes sabessin què significa guarnir els carrers de Gràcia, què implica tot això, el pressupost, el projecte que s’ha de fer, la planificació. I, a més, poder col•laborar amb altres escoles perquè l’objectiu final seria poder compartir amb altres escoles del barri què hem fet o com ho hem fet.”

La idea va sorgir dins la campanya “Respectem el guarnit”, per fer pedagogia del que comporta un adorn amb diferents escoles de Gràcia. Només en la primera sessió, els alumnes ja han entès el missatge. Han descobert que fer un carrer pot costar entre 1.500 i 15.000 euros i és una feina que es fa durant tot l’any.

Anna Luna, alumna 2n ESO Jesuïtes Gràcia: “No ens agradaria que ens toquessin el guarnit, quan hi vagi aquest estiu no tocaré res.”

El projecte va més enllà del respecte pels guarnits. Al final els alumnes es convertiran per un mes en festers, pensaran un tema, quins materials fer servir i decoraran l’escola com si fos un carrer de festa major.

Marta Soteras, projecte Guarnim les escoles: “Veus que l’experiència dels nens acaba sent la mateixa que nosaltres vivim en els nostres carrers. Al final aconsegueixen fer la seva festa i provoquem un intercanvi perquè pugui veure la festa que ha fet una altra escola, el guarnit d’una altra escola i puguin viure la seva i siguin protagonistes del seu guarnit.”

Amb aquest apropament al tema, pot ser que algun dia aquests alumnes siguin els futurs festers de la Festa Major de Gràcia.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.