Les carteres reials de Gràcia compleixen 10 anys

 
00:00
Divendres, 4 Gener, 2019

 

Era el 2009 i per primera vegada les Carteres Reials feien parada a Gràcia. Ja fa 10 anys que aquesta tradició s’ha arrelat a la Vila en una cavalcada especial. Les protagonistes són dones i se celebra un dia abans que a la resta de la ciutat. El 1988 l’Associació dels 3 Tombs de Sant Andreu els va deixar les carrosses i van haver de fer la cavalcada abans per no coincidir. Més endavant, la polèmica va arribar per posar les dones al capdavant.

Josep Maria Contel, Fundació Festa Major de Gràcia : “Fins aquell moment els carters eren sempre homes i el 2008 es decideix que sigui cartera la Dolors Martínez, d’Esquerra Republicana, llavors va haver-hi algun pare que això ho va criticar i va dir: ‘com pot ser que un carter tingui veu de dona’. Llavors, l’any següent, es va proposar, farem 3 carteres reials.”

La Manolita fa més de 30 anys que participa de la Festa Major de Gràcia i és aquesta entitat la que organitza la cavalcada. Per això, ha guarnit les carrosses des del primer any i fins i tot ha recollit cartes per Ses Majestats.

Manolita Domínguez, Fundació Festa Major de Gràcia: “Sempre pensem que sigui una persona d’un carrer, que ja porti anys també fent festa major, llavors cada any hem anat triant un, després hi ha hagut del Cercle, de l’Orfeó.”

Jaume, Fundació Festa Major de Gràcia: “Jo tot i que fa alguns anys que ja hem deixat de fer festa major al carrer de Joan Blanques de Dalt, sempre he participat en això, no ho he deixat mai.”

Tot i mantenir les tradicions, la cavalcada de Gràcia cada any intenta incorporar elements nous. Aquest 2019 hi ha hagut canvis significatius com un nou vestuari, modificació del recorregut i en les carrosses de les carteres que deixen de fer servir cavalls.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.