L'arquitecte de la futura Vallcarca

 
00:00
Dijous, 14 Setembre, 2017

 
El Carles mira quin serà el recorregut dels canals pluvials de la nova ordenació de Vallcarca. El reaprofitament de l’aigua de pluja és un dels eixos principals que l’arquitecte gracienc ha defensat en el projecte Arrels. Des del seu estudi s’han imaginat el barri, el nou casal de Canals i Junyer i l’ascensor de la sortida del metro.

Carles Enrich, arquitecte: “El que hem intentat és que tots aquests projectes mantinguin uns mateixos paràmetres i que d’alguna manera responen a uns criteris que tenim i que apliquem tant a Vallcarca com a altres punts de Barcelona, per tant, de fet, el projecte Arrels és un model de barri que pot ser pioner, és una producció d’energia, una producció d’aliments, una producció de llocs de treball.”

En definitiva, Vallcarca serà un barri productiu. Amb espais públics amb horta i arbres fruiters, una plaça polivalent amb plaques fotovoltaiques, la canalització de l’aigua de la pluja i habitatges productius amb plantes baixes taller. La base dels tres projectes és la continuïtat urbana, biològica i natural.

Carles Enrich, arquitecte: “Aquests projectes, sobretot el de l’ordenació és una idea a partir de la qual s’ha de desenvolupar un planejament, el Casal és una idea més tancada que intentarem, també amb el suport dels veïns, aconseguir la connexió que entenem que és un dels punts claus del projecte, la connexió des de Gustavo Bécquer fins als jardins del Consolat que generaria aquesta continuïtat urbana i natural.”

Aquesta és la idea: que tant l’ordenació com el casal i l’ascensor permetin la connexió entre els diferents punts del barri i Vallcarca sigui una zona autosuficient.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.