La Unió Esportiva Claret vol reconstruir part dels seus 80 anys d’història

 
00:00
Dimecres, 29 Abril, 2015

 

Tot va començar amb la troballa d’aquesta imatge a l’anuari de l’Escola Claret de l’any 1985. Es tracta d’un homenatge als responsables de la introducció del bàsquet al col•legi, que es va fer en el 50è aniversari. Això significa que aquest any, el Club Claret en compleix 80. Aquesta descoberta ha portat l’entitat a fer una mirada enrere i recuperar la història del club, que ara ja saben que va començar el 1935.

JORDI BASAÑEZ, president de la Unió Esportiva Claret
“Tothom és conscient que hi havia una documentació que són els anuaris de l’escola en què, a partir, bàsicament dels anys 80 comencen, de manera regular, a sortir tots els equips, però del que és prèviament, com que és una qüestió que va de pares a fills, cadascú té les seves fotografies i la seva cosa, però no hi havia un arxiu sistematitzat i aleshores és quan diem ‘ostres!, comencem a tirar enrere abans que sigui massa tard’. Part de la Guerra Civil, això és molt difícil perquè aquí, a l’escola, va desaparèixer tota la documentació, per tant, tot el que podem trobar és a partir ja passada la guerra, hi ha alguna primera referència a partir del 45–46.”

Els responsables de l’entitat han començat una recerca de documentació per anar il•lustrant la història del club. Una de les maneres és a través de referències encreuades. Per exemple, en el llibre dels 50 anys del bàsquet dels Lluïsos de Gràcia apareixen dades de partits jugats contra el Claret.

JORDI BASAÑEZ, president de la Unió Esportiva Claret
“A través de recerques a les hemeroteques digitals, hem aconseguit referències del ‘Mundo Deportivo’, de ‘La Vanguardia’, després a través de la Fundació del Bàsquet Català també ens estan ajudant i hem recuperat, per exemple, un cartell d’un torneig de Reis que es va celebrar l’any 54.”

El Claret vol recopil•lar informació documental, fotogràfica, audiovisual i de qualsevol tipus que permeti reconstruir part del passat. Per això, han obert un compte de correu electrònic historia@basquetclaret.com. El club, amb gairebé 300 usuaris, celebrarà els 80 anys aquest setembre.

http://basquetclaret.com/

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.