La transparència a l’Escenari Obert de Nunart

 
00:00
Dilluns, 27 Maig, 2013

L’espai de creació Nunart ja fa tres anys que organitza l’últim dissabte de cada mes l’activitat Escenari Obert. Cada nit, vuit o nou artistes realitzen una peça curta d’uns cinc minuts de durada, de diferents disciplines i de qualsevol nivell professional. Això sí, s’han d’adequar a les possibilitats tècniques que té l’entitat a l’Oratori de Sant Felip Neri i les creacions han de girar al voltant del tema escollit de forma democràtica durant el darrer Escenari Obert.
Mariona Castillo, Nunart: “Arrel d’aquest tema dir: ‘què em puc inventar durant el mes per poder fer alguna cosa que encaixi amb aquest tema’. I això per nosaltres era una mica l’objectiu de l’escenari obert, fomentar que els artistes es trobin entre ells, creïn peces expressament i és molt efímer, perquè en realitat el que veieu avui ja no ho tornareu a veure mai més segurament, perquè els artistes ho han creat expressament per aquesta ocasió”.
Temàtiques com ‘la mare que et va parir’, ‘la nit més curta’ o ‘la temptació’ han sigut les escollides per protagonitzar l’Escenari Obert. El passat dissabte, sota el tema de la transparència, diversos artistes en solitari o en grup van participar de l’activitat.
Mariona Castillo, Nunart: “Ens interessava no dir-li a ningú que no, realment tothom és molt benvingut i et pots trobar des d’algú que comença i és el primer cop que es posa davant d’un públic o et pots trobar artistes super professionals que de cop volen aprofitar l’oportunitat per experimentar coses noves”.

Clara Rízquez, participant: “Vaig començar perquè ho veia com una oportunitat per començar a exposar-me, perquè justament havia començat a preparar un repertori de versions de cançons i volia provar en públic com funciona, com reacciona i també jo exposar-me a opinions, a reaccions.”.
El proper Escenari Obert serà excepcionalment en diumenge, per la revetlla de Sant Joan. Els diners que recull aquesta activitat van destinats íntegrament al finançament del Nunoff, el festival de creació emergent que Nunart organitza des de fa cinc anys al claustre de Sant Felip Neri. Enguany, el festival tindrà lloc entre el 10 i el 20 de juliol, com sempre, amb una doble programació diària de diferents disciplines.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.