La residència d’artistes Jiwar no vol perdre el jardí

 
00:00
Divendres, 11 Gener, 2019

 
L’interior d’illa de la travessia de Sant Antoni amb el carrer d’Astúries no és l’únic espai verd que pot desaparèixer amb la desafectació del projecte de continuïtat de la rambla de Prat. També està afectat el jardí de la residència d’artistes Jiwar que es podria perdre amb la construcció d’un edifici d’habitatges socials al carrer de Jaén, 14.

Mireia Estrada, cofundadora i directora Jiwar : “Aquesta vivienda social sigui a qualsevol preu, hi ha un cost econòmic molt gran per les expropiacions i sobretot nosaltres el què defensem és l’ús social d’aquest espai i les activitats que s’hi duen a terme des que el vam arranjar.”

La modificació del PGM permetria desafectar un centenar de pisos i l’objectiu de l’Ajuntament és ubicar tres blocs d’habitatge social amb 38 pisos a la plaça d’Anna Frank, al carrer de l’Àngel i al de Jaén. Aquest últim és el que mossegaria espai al jardí de Jiwar. La Mireia, directora de l’entitat, explica que cap indemnització pot justificar l’expropiació d’un espai d’ús social.

Mireia Estrada, cofundadora i directora Jiwar : “Voler expropiar un espai com aquest quan a més a més fins no fa res, 2 portes més enllà, hi havia un solar amb exactament els mateixos metres quadrats, 10 m2 menys, 404 m2, un solar abandonat, ha estat venut recentment a un particular, on és el dret de tempteig i retracte de l’Ajuntament? Que li hagués costat molts menys diners.”

En l’al·legació presentada fa unes setmanes des de Jiwar es demana que es preservi l’espai verd i es puguin continuar les activitats artístiques i socials que fa anys es desenvolupen en aquest jardí.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.