La regulació del Park Güell no agrada a tothom

 
00:00
Dilluns, 11 Març, 2013

Les mesures per regular l’accés de turistes al Parc Güell han generat controvèrsia. Algunes associacions de veïns del voltant del parc veuen amb bons ulls el nou projecte. D’altres, però, , agrupades en la Plataforma Defensem el Park Güell han començat una campanya de rebuig a través del web Change.org,.

A partir de l’octubre ja no es podrà accedir com fins ara al Parc Güell. Els visitants pagaran vuit euros per entrar a la zona monumental del parc. Això sí, tant els veïns com els que s’inscriguin en un registre, hi tindran accés lliure. D’aquesta manera, es regularà l’accés al parc per evitar-ne la massificació. Es tracta d’una demanda dels veïns del l’entorn, que es van mostrar contraris a la proposta del govern anterior d’un tancament perimetral.

GABRIEL PICART, president de l’AV Salut:
“Que el fet que el turisme pagui per entrar, això és la peça clau per evitar-hi la massificació turística, no l’única, hi ha altres mesures que s’hauran de fer. Regular fluxs, tema dels autocars de la carretera del Carmel, hi ha molts temes a tractar.”

Un d’aquests aspectes a acordar és l’horari d’obertura. Una decisió que també pot portar polèmica.

GABRIEL PICART, president de l’AV Salut:
“Que es concentressin visites abans de l’horari de cobrament i això crearia moltes molèsties a la gent, vull dir, unes hores que ara són tranquil•les es convertirien en problemàtiques.”

Altres veïns, però, creuen que el tancament no és la millor manera de reformular el model del parc.. Es tracta de la Plataforma Defensem el Park Güell, que té més de 40 entitats adherides i en tres setmanes ha recollit gairebé 50.000 signatures a través de la plataforma Change.org. Des de l’entitat exigeixen més transparència a l’Administració.

DANIEL BENITO, Plataforma Defensem el Park Güell:
“Som veïns i volem un canvi, volem un model que no sigui totalment turístic, però el volem parlar i el volem fer d’una manera diferent, no volem un tancament, volem que ens facin propostes, que es facin estudis, que ens presentin dades de balanços econòmics.”

De fet, la plataforma es qüestiona el projecte de l’Ajuntament des de la base i no està d’acord amb la definició que se’n fa de zona monumental.

DANIEL BENITO, Plataforma Defensem el Park Güell:
“Les escalinates i les escales, aquesta és per a ells la part monumental, la part monumental per nosaltres és des d’aquí, d’aquí cap a dins.”

Ara, estan en contacte amb la Unesco i preparen activitats al parc per al bon temps. Volen que el Parc Güell sigui un espai verd per a tots els ciutadans.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.