La primera fase de la revisió del catàleg de patrimoni de Gràcia tanca amb 5.200 finques visitades

 
00:00
Divendres, 19 Juliol, 2019

La revisió del catàleg de patrimoni de Gràcia ha tancat una primera fase amb l’estudi de més de 5.000 finques. Aquest treball ha mobilitzat a 5 equips tècnics que estudien, a més del patrimoni arquitectònic, la vegetació i la història. El resultat d’aquest treball pretén ampliar la protecció del teixit tradicional de Gràcia, i en una segona fase, revisar el planejament vigent.

Fins ara, el catàleg de patrimoni de Gràcia incloïa gairebé 600 edificis protegits que ara es podien doblar. Un miler de finques podrien passar a formar part del nou catàleg. Pel que fa al verd, ara hi ha 15 i podrien arribar a més de 100 espais amb una singularitat especial. Ara, s’ha entrat en una nova fase més tècnica per acabar d’afinar quines finques són edificis protegits o catalogats i els condicionants que s’hauran de tenir en compte en totes les modificacions urbanístiques i d’edificabilitat de les finques catalogades. Aquesta tasca s’ha d’acabar a finals d’any quan s’acaba la suspensió de llicències que es va activar per protegir el patrimoni del districte i fer una aprovació inicial del nou catàleg.

A més, del treball de camp, també hi ha hagut la participació veïnal, entitats i particulars han presentat propostes de protecció com Protegim l’Interior d’Illa, que ha demanat la conservació del Taller Villamitjana i el plataner. O l’Associació de veïns Park Güell–la Salut–Sanllehy que demana la protecció de finques com l’antiga casa de Dolors Aleu o la clínica del doctor Seguí i espais verds.

El nou catàleg preveu protegir i conservar el teixit històric de Gràcia en la dimensió més àmplia i així impedir l’enderroc de finques històriques com les cases de l’Encarnació. De moment, sembla que pel que es desprèn d’aquesta primera fase, la llista de patrimoni es podria doblar, tot això, no es vol fer de Gràcia un museu.

Eloi Badia, regidor Gràcia
"Aquest és un dels reptes: com preservem però a la vegada també fomentem que hi pugui haver més promocions d'habitatge assequible pels veins i per les veïnes. Per tant que això no acabi sent un barri museu sinó que sent un barri amb molta identitat i, que per tant ben catalogat, però també amb molta vida veïnal i per tant amb habitatge assequible"

Informen: Aitana Molina / Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.