La Policia de Barri posa un agent referent a cada barri de Gràcia

 
00:00
Dilluns, 25 Març, 2019

 

Avui la Policia de Barri de Gràcia s’ha reunit amb la direcció del CAP Vallcarca. Aquesta és una dinàmica habitual, ja que fa anys que col•laboren. Ara, aquesta relació s’ha potenciat amb la implantació de la Policia de Barri, ja que tenen un agent que s’encarrega en concret de Vallcarca i els Penitents.

Azucena Carranzo, direcció CAP Vallcarca: “La persona que ho porta ja es va venir a presentar des del minut zero i em sembla una molt bona idea que hi hagi aquesta proximitat amb el que és la Guàrdia Urbana que al cap i a la fi no deixen de ser part de la comunitat.”

Sergio Gea, caporal equip Policia de Barri de Gràcia: “Poder apropar-se a la gent i parlar dels problemes quotidians que un té. Nosaltres quan agafem una problemàtica també fem un petit seguiment depenent de la gravetat de l’assumpte.”

A Gràcia hi ha cinc agents, un per a cada barri i un caporal. La tasca d’aquest equip és estar en contacte amb els ciutadans i treballar sobre els problemes de convivència i seguretat. En els primers tres mesos han rebut 70 queixes a la bústia municipal, a les que s’ha donat resposta. Les més habituals estan relacionades amb conflictes veïnals o mals usos de la via pública.

Sergio Gea, caporal equip Policia de Barri de Gràcia: “Són els alimentadors de coloms, l’incivisme amb els gossos i després a Gràcia, sobretot el tema de les motocicletes, l’estacionament.”

Els agents de barri participen en reunions, taules de treball o seguiment, consells de barri, audiències i plens. A més, hi ha trobades periòdiques amb el teixit associatiu, comercial i veïnal de cada barri per fer prevenció, detectar problemàtiques i tenir un diagnòstic continuat del territori.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.