La plataforma veïnal Protegim l'interior d'illa rebutja l'acord municipal per construir pisos al carrer de l'Àngel

 
00:00
Dilluns, 15 Juny, 2020

La Comissió de Govern ha aprovat una modificació del Pla General Metropolità (PGM) a la Vila de Gràcia que protegeix 15 edificis afectats per la prolongació de la rambla de Prat. A més, amb l’operació es reserven tres solars per fer-hi 30 habitatges públics i se’n reserva un altre per a equipament amb l’opció de fer-hi 35 habitatges dotacionals.

https://beteve.cat/politica/modificacio-pla-general-habitatge-public-gra...

El Pla General Metropolità del 1976 preveia allargar la rambla de Prat entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla. La modificació protegeix 15 edificis amb 91 habitatges afectats per aquesta operació urbanística, que no es farà. La prolongació de la rambla de Prat es va dissenyar per facilitar la connexió transversal a Gràcia, però el govern municipal considera que ja no és necessària i que cal preservar els habitatges actuals.
La modificació del PGM reserva tres solars per a habitatge públic. Un és al número 14 del carrer de Jaén, on es faran vuit pisos. A la plaça d’Anna Frank es construiran 13 habitatges i s’ampliarà la zona verda. El tercer solar és al carrer de l’Àngel, on es preveuen nou pisos. A més, s’ha reservat com a equipament el solar del carrer de Jaén, 18-20, on es podran fer 35 habitatges dotacionals.

Ja fa temps que aquesta operació urbanística va posar en alerta els veïns de la zona, que es van mobilitzar per salvar un interior d’illa al carrer de l’Àngel i protegir el plataner que hi ha com a pulmó verd del barri. L’arbre se salvarà, perquè l’edifici d’habitatges serà més petit del previst inicialment. Des de la plataforma Protegim l’Interior d’Illa, però, creuen que l’arbre continua en risc.
Els veïns també van reclamar la protecció del taller Vallmitjana, al número 4 del carrer d’Astúries. L’edifici estava afectat per l’obertura del carrer de l’Àngel, que ara és un cul-de-sac. Finalment es mantindrà i s’inclourà en el Pla especial de protecció de patrimoni de la Vila de Gràcia. Una part de la planta pis quedarà com a equipament de taller cultural, i la planta baixa serà un pas per a vianants per connectar els carrers d’Astúries i de l’Àngel. Aquesta solució tampoc no convenç la plataforma veïnal, que considera que es destrueix l’antic taller.

Veïns rebutgen aquest acord

Els veïns de la plataforma Protegim l'Interior d'Illa rebutgen l'acord municipal que assegura que salva el plataner i el taller de Vallmitjana. Aquest pla que pretén guanyar habitatge social a la Vila de Gràcia no satisfà els veïns que fa més d’un any que pressionen per salvar l’arbre centenari ubicat a l’interior d’illa del carrer d’Astúries i l’antic taller del número 4.
Expliquen que l’acord no ha respectat cap de les al·legacions que havien presentat, i que el taller perdrà un 50%, justament l’espai on trebllaven els orfebres i que és el que consideren el patromoni menestral del barri. A més, creuen que l’arbre continua en perill, diuen que amb el nou projecte igualment s’haurà d’escapçar o morirà, ja que les arrels estaran a tocar del nou edifici que d’habitatges que s’ha de construir. El veïnat també creu que el nou pla
s’aprova en un moment crític on els veïns no es poden manifestar ni reunir per la crisi sanitària i això fa que no puguin rebatre el pacte abans que s’aprovi al Plenari.

Jordi Bonet, plataforma Protegim l’Interior d’Illa
“No s’ha respectat cap dels punts que havíem demanat, que s’ha intentat fer maniobres, però que mai ha sigut una negociació que respectés el patrimoni històric de Gràcia, perquè al cap i a la fi, el projecte inicial era enderrocar-ho del tot, ara s’ha d’enderrocar la meitat i fer un invent a sobre que no s’ha concretat i l’arbre continua estant en risc, perquè les arrels estan a tocar de la paret.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.