La Plataforma Defensem el Park Güell protesta pel tancament parcial del parc

 
00:00
Dilluns, 28 Octubre, 2013

 

Des del divendres 25 d’octubre la zona monumental del Parc Güell està tancada per als visitants. La gent que viu a prop i les escoles dels voltants disposen d’un carnet de veí per entrar-hi. La resta de visitants tenen dues opcions per accedir-hi, registrar-se a Gaudir+Barcelona o comprar una entrada de pagament a taquilla.

La Plataforma Defensem el Park Güell està en contra del tancament del parc, ja sigui de manera parcial o total. Dissabte, un dia després de posar-se en funcionament el nou sistema d’entrada, la plataforma es va concentrar davant la porta del carrer d’Olot en forma de protesta.

Daniel, Plataforma Defensem Park Güell: “L'acció d'avui és demostrar que estem en contra d'aquest pla, que volem una regulació del parc però no una regulació amb un tancament, volem una regulació amb la quantitat de turisme que arriba al parc, amb les polítiques de turisme que utilitza l'Ajuntament, però no ficant murs o ficant accessos en els que tens que identificar-te com a veí o com a ciutadà de Barcelona per poder entrar en un parc”.

La Plataforma sempre ha estat de l’opinió que el tancament de la zona monumental no solucionarà els problemes de massificació del parc. Ara, un cop posades en marxa les noves mesures, segueixen defensant que aquesta no és la solució, al seu parer hi segueix havent el mateix volum de visitants.

Daniel, Plataforma Defensem Park Güell: “Continua arribant la mateixa pressió turística, amb la única diferència que ara paguen 8 euros per entrar. Potser entren menys en aquesta part però a la resta de parc continua havent el mateix. L'Ajuntament ha fet un pla de regulació del 8% del parc de la protecció del patrimoni però no fa la protecció de tot el patrimoni que és tot el parc, no només aquest 8%”.

La plataforma segueix reclamant el Parc Güell com un espai públic d’accés lliure i gratuït per tothom. Continuaran fent accions per reclamar un pla que protegeixi el patrimoni total del parc.

Informa: Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.