La plataforma de cooperació Gràcia Solidària ja té local

 
00:00
Dimecres, 20 Juny, 2018

 
Gràcia Solidària és una plataforma de cooperació que en els últims anys ha anat creixent fins a aglutinar 18 entitats diferents amb projectes a tots els continents. Això va crear la necessitat de tenir una seu social que ara han aconseguit gràcies a un acord a tres bandes entre districte, l’Orfeó Gracienc i Gràcia Solidària.
Des de fa un mes, la seu social de Gràcia Solidària, que aglutina 18 entitats amb projectes de cooperació a fins a vint indrets del món diferents, ja és una realitat. La plataforma va saber que l'entresòl del número 18 del carrer de Robí, propietat de l'Orfeó Gracienc, havia quedat buit després que l'escola de música fos traslladada a la seu de l'Orfeó.
Així, es va arribar a un acord a tres bandes, entre l'Orfeó, Gràcia Solidària i el districte, que es farà càrrec de bona part de les despeses del lloguer. En un inici havien acordat amb districte un espai a l'antic CAP Quevedo, però el tema es va allargar per un problema de cessió entre ajuntament i Generalitat i al final l'espai va ser ocupat.
La seu social de Gràcia Solidària consta de 35 m2 que els permeten tenir taules amb ordinadors per les sis entitats de la plataforma que no tenien local propi. I un espai per a reunions, d'aquestes entitats o per les trobades de la plataforma. També per a fer sessions formatives, un tema que feia temps que volien posar en marxa i que esperen començar en els mesos que vénen. Per exemple, formació per a les entitats en comunicació, ja que creuen que és una assignatura pendent que tenen les entitats de cooperació i que podria ajudar a fer-se més ressò.
Les sis entitats que tindran la seva seu social al nou local de la plataforma són: Ajutsi, Jin-Pan, Cultivalia Senegal, Bari Obert, SOS3, Familia de Hetauda.

Xavier Valdivieso, president Ajutsi: “Moltes entitats tenim la seu social a casa i no és que passi res però és millor tenir un lloc paropiat per desenvolupar les activitats i ara al final hem aconseguit aquest local.”

Frederic Callís, coordinador Gràcia Solidària: “Per promocionar accions conjuntes, per conèixer-nos més entre sí les entitats de cooperació, per treballar amb projectes de formació també conjunts, també buscar intrerelació entre les enitats i que es coneguin més, un espai de trobada i que generi aquestes complicitats.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.