La Plataforma Afectats per l’Abaceria, satisfeta per com es retirarà l’amiant

 
00:00
Dimecres, 26 Juny, 2019

 
Aquestes sotacobertes d’amiant no s’havien contemplat en el projecte inicial de desamiantat del mercat de l’Abaceria, un fet que va provocar que s’hagués de redactar un nou pla i l’endarreriment de les obres. Ara ja hi ha el nou pla de treball que estableix un aïllament específic per enretirar aquestes plaques que havien quedat ocultes.

Maxim López, Gerent Institut de Mercats: “En algunes de les plaques que és molt previsible que la seva retirada suposi ruptura i per tant, més emissió de fibres, plantegem un aïllament de la zona de treball específica. Hi haurà un treball per zones, embolcades, en la majoria de les zones del mercat on estan aquestes plaques, no en totes.”

Aquests embolcalls, que es preveu que siguin tres bombolles d’aïllament, evitaran l’emissió de fibres d’amiant, que era la principal preocupació de veïns i comerciants de la zona. De fet, després de mesos de nervis i incertesa, la Plataforma Afectats per l’Abaceria està tranquil•la i satisfeta gràcies a les taules de seguiment que han fet aquests mesos amb districte, Institut de Mercats i la col•laboració del tècnic higenista, Lluís Mallart.

Jeroni Llorca, Plataforma Afectats per l’Abaceria : “El veïnat ara es troba en una situació de confiança i d’esperança que els treballs es facin correctament. I s’està plantejant realitzar una sèrie de mesures ambientals en els balcons dels veïns, que completen les mesures que es realitzaran dins del projecte.”

Aquests mesuraments complementaris, que es faran en col•laboració amb els veïns, s’iniciaran el juliol i es compararan amb els que es facin un cop comencin els treballs. Segons el nou calendari, el desamiantat de l’Abaceria es farà a partir de novembre i durarà cinc mesos.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.