La plaça del Sol comença la reforma de l'espai

 
00:00
Dimecres, 1 Octubre, 2014

 

La pèrgola de la plaça del Sol ja és història. Aquest és un dels canvis més visibles de la plaça després de les obres que acaben de començar. Es tracta d’una neteja de cara, per això, se’n renovarà el paviment trencat, el mobiliari urbà o els accessos a l’aparcament subterrani.

TERESA ROVIRA, secretària de l’AV i Comerciants de la plaça del Sol
“Trobem que és veritat que està degradada la plaça i que la marquesina que era un element de discòrdia de fa, de molt de temps, perquè consideràvem que no feia molt servei útil, sinó més aviat era com un cau. El que passa és que l’espai buit quedarà igualment, que és tot el centre de la plaça, per això nosaltres pensàvem que s’hauria d’haver fet una reforma més profunda.”

La remodelació també inclourà la substitució de part de l’arbrat i es canviarà l’enllumenat per LED que rebaixin la forta llum actual. Amb aquestes millores es vol fer una plaça més amable i familiar.

ORIOL BONET, director dels Serveis Tècnics del districte de Gràcia
“Volem diversificar els usos que es concentren en aquesta plaça. Entenem que la plaça del Sol ha de ser una plaça més normalitzada, ha de ser una plaça més familiar, una plaça on no només es vingui a prendre una copa o a prendre una cervesa... ha de ser això, però també ha de ser una plaça on la gent es pugui estar.”

La part central de la plaça del Sol inclourà jocs infantils dibuixats al paviment.

ORIOL BONET, director dels Serveis Tècnics del districte de Gràcia
“A partir de 2015 aquesta plaça tindrà un servei d’una empresa que dinamitzarà una zona de jocs infantils per atreure-hi també una part d’activitat que amb el temps s’hauria de consolidar com una activitat normal a la plaça del Sol.”

Les obres que s’acabaran aquest desembre són el projecte urbanístic més important d’aquest final d’any a Gràcia. La plaça de Lesseps i la del Diamant hauran d’esperar la reforma a l’inici de 2015, tot i que la del Diamant ja canviarà els badalots que donen accés al refugi antiaeri aquesta tardor.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.