La Plaça del Poble romaní es renovarà el 2019 i tindrà espai infantil

 
00:00
Dimarts, 3 Abril, 2018

 

Són molts els usuaris que conviuen a la plaça del poble Romaní. Aquest fet ha provocat alguns conflictes d’usos. Ara, s’ha arribat a una proposta de consens entre totes les parts per reformar la plaça.

Eloi Badia, regidor del districte de Gràcia: “Ordena d’una forma més raonada els diferents usos que té la plaça. Tenim l’acord, amb totes les converses amb els veïns, amb tothom sempre posant tots els matisos que toquen. I ara ja tenim el pressupost per també començar el projecte executiu i el 19 poder fer tot l’arranjament definitiu”.

Ricard Valentí, Associació Joves Gitanos de Gràcia: “Hem estat treballant jo crec que durant un parell d’anys, fent reunions, fent taules rodones. I al final ens hem pogut posar d’acord. Tothom podrà disfrutar de la plaça.”

L’espai destinat als gossos, és el que ha donat més problemes, entre usuaris de la plaça i propietaris de gossos. Finalment s’ubicarà a prop de la xemeneia i amb fàcil accés des del carrer. La zona de petanques anirà a on ara hi ha el pipicà, a prop dels veïns, per evitar olors i soroll a les nits. A la part inferior, la plaça tindrà com a novetat una zona de jocs infantils.

Joan Vizoso, veí de la plaça: “Que s’ajudi que els nens en facin més ús és positiu i que s’aconsegueixi una millor convivència, entre gossos i nens. “

Tots els col·lectius estan satisfets amb la futura plaça, sobretot els propietaris de gossos, que estan preocupats per la situació actual. Denucien que el pipicà està en mal estat i això podria trencar la convivència de la plaça.

Joan Sayol, usuari pipicà: “Què ha de passar? Que llavors els gossos estan fora del lloc que es considera pipicà i llavors tenim a vegades enganxades o queixes.”
Alex Castelló, usuari pipicà: “Ara mateix moltes gràcies perquè s’hagi decidit que hi hagi un espai però una qüestió molt important que no s’ha d’oblidar és seguir fer un manteniment d’aquest espai.”

Veïns i usuaris esperen que la nova plaça del Raspall sigui una realitat el 2019.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.