La Patucoop, la cooperativa d’alumnes de l’Escola Nou Patufet

 
00:00
Dilluns, 15 Febrer, 2021

Aquesta és l’assemblea de la Patucoop, la cooperativa d’alumnes de l’Escola Nou Patufet. La Lucía és la presidenta i juntament amb la secretaria plantegen els temes de l’assemblea quinzenal, l’eina amb què s’organitzen. Ara, debaten sobre com planificar una recollida d’aliments per al Rebost Solidari de Gràcia. Han de votar si la volen fer a l’escola o també a l’exterior.

Lluc Pons i Biel Sullà, Patucoop: “Avui hem acabat de votar i la pròxima assemblea tirarem endavant a quins llocs especifiquem en posar papereres per la recollida d’aliments i tal.”

Juana Navarro i Lucía Villanueva, Patucoop: “Tenim els nostres estatuts, tothom té un rol, per decidir qualsevol cosa sempre és l’assemblea, fem una votació. Ens va venir la idea i vam dir, doncs vinga, endavant, perquè són temps difícils i no sabíem com ajudar a Gràcia.”

L’objectiu d’aquesta cooperativa que van muntar fa dos anys és potenciar l’emprenedoria dels alumnes i establir vincles amb el barri. De fet, ja han organitzat algunes accions, com una recollida de joguines o han cosit mascaretes solidàries.

Lluc Pons i Biel Sullà, Patucoop:“Les havíem de fer nosaltres i cadascú de nosaltres va portar material com ara màquines de cosir, fils, tela i llavors va sortir prou bé, sense ajuda d’adults.”

Juana Navarro i Lucía Villanueva, Patucoop: “Ajudar i conèixer el barri de Gràcia és al que ens dediquem.”

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Finalment l'assemblea ha decidit recollir el menjar fora dels murs de l’escola, en grups de quatre i als supermercats dels entorns. Ara, han d’acabar de parlar amb el Rebost Solidari i amb els punts per fer la recollida. A la cooperativa d’alumnes del Nou Patufet se'ls gira feina, també està en marxa la creació d’una pàgina web per comunicar totes les iniciatives.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.