La pastisseria Dismon manté la tradició dels panellets

 
00:00
Dijous, 31 Octubre, 2019

Aquest és un dels panellets més tradicionals, tot i que cada vegada és més difícil de trobar. És l’os de sant i a la pastisseria Dismon de Gràcia el continuen fent.

Sergi Rabasa, pastisseria Dismon
“Com els de castanya i els de bolets, això també és massapà blanc que es diu, l’únic que aquest el farcim amb rovell pastisser, després el banyem amb una glaça i li posem una mica de coco amb colorant verd.”

En aquest obrador s’amassa durant aquests dies més de 100 quilos de massapà que s’elabora amb ametlla sencera, sucre i un líquid que pot ser aigua o clares d’ou. Aquests són els ingredients marca de la casa.

Sergi Rabasa, pastisseria Dismon
“Només això, si portés un altre producte, no es podria dir panellet, com fècules, patates, qualsevol almidó, això ja no és un panellet, és una altra cosa.”

Es desconeix l’origen d’aquesta tradició, tot i que es creu que és hereva d’antics cultes funeraris en què es portaven els panellets com a ofrena. Els tradicionals són els de codony, os de sant, castanya i bolets, tot i que el rei és el de pinyons.

Sergi Rabasa, pastisseria Dismon
“La majoria de pastisseries trobes el de pinyó, el d’ametlla i alguna cosa més, però el que és l’os de sant són massapans una mica més diferents i més elaborats i a la majoria de llocs no ho tenen.”

A Dismon amassen la tradició, però aporten nous sabors com la llimona, la taronja, els gerds o el cafè. Després de gairebé 20 anys al carrer de Ramón y Cajal, aquesta pastisseria és un referent al barri de pastissos i xocolata, però a les diades els dolços tradicionals, com els panellets, prenen el protagonisme.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.