La Pastisseria Carrió rep el premi a la millor coca de Sant Joan 2019

 
00:00
Dijous, 30 Maig, 2019

 
Aquesta coca de Sant Joan s’ha emportat el primer premi en la categoria de crema. Està elaborada per l’Oriol Carrió des de l’obrador del carrer de Bailèn des d’on combinen la tradició amb nous sabors. En aquest cas, han apostat per canviar la canyella i la llimona per la vainilla i afegir-hi avellanes als pinyons.

Oriol Carrió, pastisseria Carrió : “Les bases són de la coca tradicional, és una coca de brioix amb pinyons i crema, però sí que és veritat que es queda amb això, és un brioix que li fem una doble fermentació per arribar a què tingui una textura esponjosa, suau. En el moment de l’acabat hem fet servir fruita seca i sucre bolado que és com el del tortell de Reis que el que li dona és una cruixentor final.”

L’Oriol i la seva germana són la cinquena generació tocant farina. El rebesavi va començar a Manresa, van passar per la Barceloneta i des de fa 36 anys estan a Gràcia. Ara, han agafat el relleu del pare i van decidir participar en la primera edició del concurs de la millor coca de Sant Joan. Després de més d’un mes fent proves van apostar per la crema de vainilla.

Oriol Carrió, pastisseria Carrió : “és un gust que a França es treballa molt i que aquí no treballem tant, degut al seu cost que és bastant cara, però realment li dona un aroma i un sabor que marca la diferència i gràcies al fet que treballem amb la vainilla podem reduir fins al 50% els sucres de la fòrmula fent que sigui una coca molt més saludable.”

Pels Carrió, aquest premi ha estat una sorpresa, expliquen que el jurat es va fixar sobretot en les avellanes i la vainilla. Ara, esperen que la clientela del barri també valori aquesta coca de Sant Joan innovadora.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.