La naturalització del Parc Güell s’estén a altres espais verds

 
00:00
Dilluns, 22 Juliol, 2019

Estem a Barcelona, però podem escoltar el cant dels ocells com si ens haguéssim traslladat a un bosc mediterrani. Oliveres, garrofers, cedres o pins envolten aquest itinerari de biodiversitat que va impulsar el Parc Güell després d’una forta ventada el 2009 i la nevada del 2010, que van arrasar aquesta hectàrea del parc.

Anna Bernal, conservadora Parc Güell
“Vam proposar de la desgràcia fer la oportunitat. Fer tècniques en què recuperéssim tota la muntanya però amb tècniques que feien servir els nostres avis. Vam començar a controlar tots els arrossegaments d'aigua perquè no s'erosionés la muntanya amb fusta. I vam plantar, vam plantar molt a nivell de sòl perquè no hi hagués erosió.”

En gairebé una dècada, aquesta zona del parc s’ha transformat. Es va adaptar vegetació molt mediterrània que ha atret més papallones, ocells i insectes afavorint la biodiversitat. També es van introduir espècies vegetals històriques com arbres fruiters o arbustives que per Gaudí, quan va imaginar el parc, eren divines.

Anna Bernal, conservadora Parc Güell
“Ens hem de posar en el punt de vista de Gaudí, les coses que fan els homes són importants però la vegetació la posa.”

El resultat d’aquest camí de la biodiversitat ha estat tan positiu que es vol fer en altres espais. Aprofitant les obres de manteniment al Parc de la Creueta del Coll, també es farà una renaturalització amb la mateixa mirada que en aquesta hectàrea, que transporta, només amb uns passos, de la ciutat al bosc.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.