La llibreria Casa Anita demana ajuda per comprar el local

 
00:00
Dilluns, 21 Setembre, 2020

Són serigrafies de tres il·lustradors que han volgut ajudar la llibreria Casa Anita a seguir al local del carrer de Vic. Mercè Galí, Ramon París i Gustavo Roldán participen en aquesta campanya per sumar el capital inicial per la compra del local on s’ubica des de fa més de 10 anys la llibreria.

Oblit Baseiria, llibreria Casa Anita: “Amb el que recollim de la compra d’aquestes serigrafies, crec que nosaltres ja tenim prou com per a assumir després, com a empresa, doncs anar pagant el que representa la hipoteca. La gent també diu: ‘i si no aconsegueixes els diners?’ i dic: ’és que no pot entrar dins dels meus plans’, o sigui ja hem decidit que ens quedem i els traurem de sota les pedres.”

Ja fa 5 anys que gràcies a la recollida de signatures i la pressió ciutadana i cultural, la llibreria es va poder quedar, tot i que una immobiliària va comprar tot l’edifici. Ara, aquest desembre, s’acaba el contracte de lloguer i la propietat ha dit que no renova. L’única opció és comprar-lo i l’Oblit i la família han decidit tirar endavant i quedar-se el local. Un espai que per a ells i el barri és molt més que la llibreria, el pati acull presentacions, tallers, trobades de festa major i en la crisi sanitària és un espai alternatiu per a l'Institut Vila de Gràcia.

Ambient
“Vindrà amb els alumnes de 1r d’ESO, són 20 alumnes.”

Oblit Baseiria, llibreria Casa Anita: “És una llibreria que òbviament ven llibres, però també és com aquest sentiment de tenir aquesta gran sort que tens aquest pati i que serveix, no només per ús privat. Tenir dins de la ciutat aquests espais que només són privats, si no que esdevenen d’ús de la comunitat i que a vegades fan molta falta.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

Per poder comprar el local, la llibreria ha buscat finançament amb l’entitat bancària Triodos Bank i ha aconseguit arribar a un acord pel preu amb la propietat. L’Oblit té clar que els diners sortiran i que aquest espai ja emblemàtic per a totes les famílies continuarà al carrer de Vic amb les portes obertes.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.