La instal·lació del mosaic va provocar els danys als usuaris aquest estiu

 
00:00
Dimecres, 7 Octubre, 2020

L’Ajuntament ha donat els detalls de l’informe pericial, amb data del 26 de juliol, a partir dels quals es va fer la reparació de la piscina de la Creueta del Coll aquest estiu, després que alguns banyistes patissin talls els peus en la reobertura d’aquest equipament el 15 de juliol. La causa dels danys, expliquen ara, va ser un problema amb la instal·lació del mosaic de la piscina conegut com a gresite.
Les conclusions textuals de l'informe del pèrit són: 'hi ha un problema amb la instal·lació del gresite que és el que provoca els danys als nens', que 'el problema continua entén en les vores de la piscina que s’han de tornar a polir segons les indicacions esmentades i en cas que estigui molt malament el gresite, substituir-ho'. I que 'cal controlar tota la base de la piscina per assegurar al 100% que no hi ha cap element tallant'.
L’administració explica que aquest estiu la piscina va poder reobrir el 15 d'agost tenint en compte les recomanacions d'aquest informe i que es van dur a terme. Tot i això, han anunciat ara noves obres per poder assegurar l’estat òptim de la piscina de cara a la temporada vinent, aprofitant que s’havien de fer treballs a la piscina que no eren d’urgència i que havien quedat pendents abans de la reobertura. Tornaran a demanar assessorament al pèrit perquè ajudi a millorar l’estat de la piscina.
Àngels Tomàs, consellera del districte de Gràcia explica que s’ha de fer una revisió a partir de l’estudi, "dels problemes que podien haver vist, revisar-ho tot per poder tornar a estar en condicions la temporada vinent".
Aquest estiu els veïns de Gràcia i de tota la ciutat esperaven amb ganes la reobertura de la piscina de la Creueta del Coll, després d’estar dos estius tancada. S’hi havien fet obres d’impermeabilització, per solucionar alguns problemes d’aquest llac que funcionava com a piscina i que s’havien anat repetint.
L’empresa contractada per les obres, Voracys S.L, va acabar els treballs el 25 de juny i després de fer els controls de qualitat i filtratge de l’aigua i resoldre el concurs de gestió de l’espai la piscina es va reobrir al públic el 15 de juliol.
La reobertura, però, va ser accidentada. Alguns usuaris de l’equipament van denunciar ferides als peus, segons dades de l’Ajuntament, fins a 67 banyistes, principalment infants. Davant aquests incidents l’administració va demanar la inspecció del fons de la piscina per trobar la font del problema. L'Ajuntament va acabar atribuint els talls a l'acumulació de pedres petites al fons de la piscina i a la sensibilitat als peus per estar en remull. Es va fer una actuació d’urgència al fons de la piscina per recollir qualsevol pedra o fragment que pogués ocasionar danys i es va demanar als banyistes l’ús de calçat de bany per precaució, com ja es recomanava inicialment.
El 17 de juliol es va tancar l’equipament per mesures anti-covid i es va aprofitar per contractar un pèrit extern independent que pogués assenyalar i avaluar possibles deficiències i trobar la causa dels incidents. A partir d’aquell informe, que fins ara no s’havia fet públic i que assenyala el gresite com a problema, es van realitzar una sèrie d’accions per millorar el fons de la piscina. L’empresa contractista va haver d’assumir la reparació: es va buidar la piscina i es va fer un polit de neteja en determinades zones.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.