La Fundació Festa Major de Gràcia canvia el model de festa de la plaça d’en Joanic

 
00:00
Divendres, 15 Juny, 2018

 
La Fundació Festa Major ha reformulat el model de festa de la plaça d'en Joanic per a aquest agost. A diferència dels últims nou anys en què ho coorganitzava amb l’associació de veïns i comerciants de la plaça, ara la fundació ho farà amb la col•laboració de diverses entitats com s'havia fet antigament.

Carla Carbonell, presidenta Fundació Festa Major: “Això era una mica una anomalia i era diferent de com jo mateixa havia participat en l’organització de Joanic anys enrera a través d’alguna entitat. Volem la participació de diferents entitats, també vinculades a l’activitat musical, de vespre-nit i volem donar-li també un caire temàtic a la nit.”

La Fundació creu que el canvi permet que la festa sigui igual a tots els carrers i argumenta que cap associació de comerciants no s'encarrega d'organitzar les activitats d'un espai de festa major. Tot i això, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça d'en Joanic es queixa que no se’ls hagi tingut en compte i està fent una recollida de signatures per portar la queixa a districte. Ja en té més de 500.

Montse Estévez, presidenta AV i Comerciants de la Plaça d'en Joanic: “Demanem a districte la mediació amb la fundació perquè això s’aclareixi, no es repeteixi, perquè la Fundació no és ningú per fer fora als veïns del barri.”

Agustí Sala, portaveu AV i Comerciants de la Plaça d'en Joanic: “Havien decidit tot sense comptar amb nosaltres, la programació ja estava feta, el seu pla ja estava fet, sense cap mena de negociació, per tant, que de cara a l’any vinent això no es torni a repetir.”

Tot i així, el nou format de festa major a la plaça segueix endavant. La idea és que cada any les activitats de vespre i nit girin entorn a un tema. Enguany és el de la dansa i l’expressió corporal.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.