La Font del Carbó oblidada

 
00:00
Dijous, 29 Novembre, 2018

 
Tot i que costa de veure, darrere d’aquestes reixes hi ha dos plafons de ceràmica policromada amb la imatge de la Mare de Déu de les Neus. És la font del Carbó del 1941, que formava part dels terrenys de l’antic Cottolengo. La font està catalogada com a Bé d’Interès Documental i encara hi ha veïns que recorden venir a buscar aigua en aquest broll. Tot i ser un element del patrimoni, fa anys que està en un estat d’abandó.

Mercè Barau, veïna
“Si hi havia una mica de plantes autòctones mitjanament cuidades, ara ja això és un bardissal, la font que té majòlica està absolutament bruta, hi ha qui o ha caigut o s’ha emportat part d’aquesta majòlica, la font, el que és el recipient, està tot trencat.”

L’any 2015 es va aprovar un projecte per recuperar aquest espai de 3.800 metres quadrats cedits pel Cottolengo a l’Ajuntament. Els treballs havien de recuperar la font i el jardí que l’envolta. El nou equip de govern, però, va descartar el projecte principalment pel cost econòmic. Ara, no hi ha cap disseny nou previst i l’espai fa 20 anys que està oblidat.

Mercè Barau, veïna
“Jo aquesta font l’havia vist maca i cuidada, l’havia vist amb flors al costat, amb uns lliris blaus que feien metre i mig, i ara veus això i fa molta pena, fa molta pena en una ciutat on això és que és un tresor.”

Ara, la font del Carbó acull gats, i incivisme. Els veïns creuen que podria convertir-se en un lloc de trobada en un barri que s’ha abocat al turisme que arriba al Parc Güell.

informen: Aitana Molina / Roger Olmo

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.