La Festa Major més multitudinària

 
00:00
Dimarts, 21 Agost, 2012

La Festa Major de Gràcia guanya adeptes, el públic assistent a les festes ha augmentat un 7% respecte l’any passat que va comptar amb 1 milió i mig de visitants. Han estat més de 700 activitats repartides pels diferents espais i s’ha mantingut l’aposta que des de fa anys du a terme la festa major per les activitats diürnes, familiars i de qualitat, oferint un 70% del total de la programació en aquesta franja horària.

RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia

A més dels espais que s’han consolidat a la festa com la plaça del Swing o la plaça del Folk, enguany s’ha destinat la plaça de la Revolució a la Solidaritat amb la participació de les entitats del tercer sector del Districte. La iniciativa de la polsera solidària de Càritas ha recollit 4.000 euros per a aquesta entitat. Una altra novetat ha estat la incorporació de les noves tecnologies a la festa, a través dels codis QR s’han visualitzat més de 50.000 programes i s’han descarregat més de 2.000 aplicacions per android.
Aquest any s’han aplicat mesures per millorar l’accessibilitat als carrers com deixar una vorera lliure de guarnit, tot i això des de la Fundació asseguren que de cara a l’any vinent es continuarà treballant.
Alguns carrers també han optat per establir un únic sentit de circulació en moments d’aglomeració.

MAITE FANDOS, regidora del Districte de Gràcia

Seguint el model implantat l’any passat, s’han consolidat les patrulles mixtes entre agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. La festa ha transcorregut amb normalitat amb una clara davallada de la presència de llauners. S’ha fet més pressió sobre l’incivisme que s’ha reflectit en la imposició de 300 denúncies per fer necessitats fisiològiques a la via pública.

MAITE FANDOS, regidora del Districte de Gràcia

Durant tot el dia els serveis de neteja han ajudat a mantenir nets els carrers de la Vila i s’han instal•lat 82 lavabos químics. La campanya de respecte vers els guarnits ha funcionat molts positivament ja que només hi ha hagut petites destrosses pròpies de la massificació de visitants.

Per primera vegada la festa del carrer de Ros de Olano ha demanat permís al consistori, d’aquesta manera les tres festes alternatives de Gràcia han signat les mateixes normes de funcionament que la resta de carrers de la festa major.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.