La festa a la plaça del Nord reobre el debat entre l’oci i el descans dels veïns

 
00:00
Dilluns, 20 Agost, 2018

 

És la Festa Jove. És el tercer any que el Casal Popular Tres Lliris l’organitza, a la plaça del Nord, dins del marc de la Festa Major de Gràcia. Aquest any, però, fins a l’últim moment no se sabia si la festa tiraria endavant. Els veïns fa mesos que denuncien l’increment del «botellón» i el soroll nocturn a la plaça i volien evitar que es tornés a fer la festa. Consideren que aquesta activitat farà un efecte crida i empitjorarà la situació.

Francesc Serra, Associació de Veïns de la Plaça del Nord i Carrers Adjacents: “La plaça en aquests moments té una malaltia, la malaltia és botellón, totes les nits, sobretot a les nits d’estiu, en aquest moment, aquesta medicació que és posar aquest tipus de festa. En aquest moment, l’únic que fa és incrementar i amplificar els problemes que tindrem a posteriori quan acabin les festes. El problema no és aquesta setmana, malgrat tots els inconvenients que estem tenint, el problema és el que quedarà després.”

Els veïns van recollir 150 signatures reclamant que no es fessin les festes alternatives i van demanar organitzar les activitats des de l’associació veïnal. Finalment, però, el districte de Gràcia va donar permís als joves. El col·lectiu explica que volen que la plaça del Nord sigui un referent de l’empoderament juvenil i que la festa jove es consolidi dins de la festa major com un espai d’autoorganització del jovent de Gràcia.

El Casal Popular Tres Lliris ha organitzat concerts i xerrades. Diuen que compleixen els horaris i que els anys anteriors han obtingut un informe favorable de la Guàrdia Urbana. Asseguren que esperen seguir fent la festa a la plaça del Nord i consolidar la Festa Jove. Els veïns, per la seva banda, també seguiran treballant per fer front als problemes de convivència a l’espai.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.