La cultura a la corda fluixa

 
00:00
Dimarts, 16 Octubre, 2012

Les retallades i la pujada de l’IVA estan fent perillar molts projectes culturals a Gràcia. La sala Beckett fa més de 20 anys que és un referent en el teatre contemporani de la ciutat. Ara, però, haurà de revisar la programació per la retirada de la subvenció del Ministeri de Cultura. A més, ja ha avançat que de moment no es farà el trasllat a la nova seu que s’està construint al Poblenou.

TONI CASARES, director de la Sala Beckett:

“És una situació d’alt risc, de molt alt risc, d’amenaça de tancament d’alguns dels espais que utilitzem per fer la nostra activitat, de reducció de la nostra activitat. [...] Reducció de la capacitat d’incidència que tenen les activitats de la Beckett en el conjunt dels sector cultural i teatral de la ciutat.”

Aquesta estocada es pot veure reflectida en el tancament de l’Obrador, un espai de creació on la Beckett desenvolupa tallers i seminaris. Amb aquest dubte i l’interrogant de la programació de l’any vinent viuen també altres espais del barri. És el cas deLa Caldera, un centre de dansa que està en espera de rebre la subvenció atorgada pel Departament de Cultura per a aquest any.

ALEXIS EUPIERRE, director artístic de La Caldera:
“Ens estem qüestionant seriosament, si haurem de tancar o no, perquè és clar, com entres l’any que ve si encara no has rebut els diners d’aquest any amb aquest problema tant important?”

La manca de diners fa que molts espais culturals no puguin preveure la situació de l’any vinent i alguns com el Centre Artesà, que a l’octubre ja tenia tancada la programació del seu festival estrella, encara hi estiguin treballant.

JORDI FÀBREGAS, director del Centre Artesà Tradicionàrius:
“Tot això incideix de cara a poder programar, poder pensar amb el cicle que vindrà, el Tradicionàrius de l’any que ve i saber una miqueta amb quins recursos podem comptar i a hores d’ara aquesta cosa està molt indecisa.”

Per fer front a aquesta situació, a la cultura no li queda més remei que reinventar-se. En el cas dels cinemes Verdi, que han optat per oferir diferents preus i un carnet de fidelització.

MANEL NUÑEZ, gerent cinema Verdi:
“La crisi és nota, el que tenia per costum venir quatre vegades al mes, ve dues i això es notarà i el que intentem és que aquesta baixada sigui amb el temps més curt possible.”

Gràcia sempre ha estat un barri on la cultura ha tingut molt de protagonisme. Des de les diferents disciplines artístiques es reclama una implicació per part de les administracions i un suport clar al món de la creació i de la cultura.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.