La Casa Vicens recupera l’aigua del disseny original

 
00:00
Divendres, 5 Juliol, 2019

L’aigua va ser un element essencial en el disseny de la Casa Vicens. La primera casa de Gaudí es va projectar amb una gran cascada a la façana principal, una font a l’entrada i una altra a la tribuna del primer pis. Aquests elements havien desaparegut, fins ara que s’ha recuperat la font que ja torna a brollar.

Emili Masferrer, director Casa Vicens
“Casa Vicens és una casa d’estiueig i probablement per totes les seves influències de l’arquitectura arabesca l’aigua té un paper molt important, durant desenes d’anys aquesta font no va estar aquí, perquè en un moment donat es va tancar la tribuna on estem i llavors, la font va desaparèixer d’aquí.”

La tribuna de la Casa Vicens es va recuperar amb els treballs del 2017 per tornar al disseny original de la casa. Es va fer una rèplica dels porticons, es va tornar a col·locar la font original, que havia estat guardada, i es va replicar la malla el·líptica. Faltava, però, l’aigua. Per tornar a canalitzar-la s’han recuperat peces perdudes com algun dels àngels o el disseny de la malla que recorda una teranyina.

Emili Masferrer, director Casa Vicens
“Les fonts normalment com les coneixem, brollen de baix cap a dalt i aquesta brolla de dalt cap a baix, amb aquesta teranyina es difumina l’aigua, passa a l’aire i ens refresca i si tenim sort, fins i tot, podem veure l’arc de Sant Martí generat per les petites gotes d’aigua que la teranyina provoca.”

Aquesta font és més pròpia d’un jardí que d’una tribuna i simbolitza una de les pràctiques de Gaudí, que consistia a desubicar els elements arquitectònics. Així s’entén millor la figura de l’arquitecte i es pot acabar de recrear com vivia la família Vicens a finals del segle XIX, acompanyada del soroll de l’aigua que brolla.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.