L’opció per emportar una salvació per a molts negocis

 
00:00
Dilluns, 26 Octubre, 2020

El Lluritu2, aquesta marisqueria desenfadada, com la defineixen els seus propietaris, va obrir a finals de maig. L’objectiu era aixecar la persiana amb un aforament per a 100 persones, però amb la situació de la pandèmia han readaptat totalment el negoci.

Gerard Belenes, copropietari Lluritu: “Fer un altre tipus de carta, perquè tots els nostres productes no aguanten per ser recollits o enviats a casa, vam haver de fer una nova política de forma de treballar dins de l’empresa, vam haver de canviar tot. Quan vam començar a pensar a fer el "take away" i el "delivery"
vam començar des d’aquí, un restaurant més gran, amb una cuina molt més gran que ens permet fer comandes molt més àgilment.”

Molts negocis s’han hagut d’adaptar a oferir menjar per endur com l'única opció per aguantar l’embat de la covid-19. Per als que ja ho feien abans de la pandèmia ha estat molt més fàcil. És el cas de la cafeteria d’especialitat Syra, el negoci ja va néixer amb la filosofia de cafè per endur. D’això, ja en fa cinc anys i les restriccions no han canviat el seu "modus operandi".
Diuen que la covid-19 els ha afectat, però no han hagut d’adaptar el local a les noves mesures perquè ja les complien i la clientela de sempre hi ha continuat entrant. El mateix ha passat a Vegart, un establiment de menjar vegà que va decidir, fa gairebé vuit anys, oferir menjar preparat per endur.

Zaraida Fernández, Vegart cuina vegana: “Nosaltres teníem els recursos, l’aprenentatge, la forma de cuinar preparada per fer cuina casolana, la clientela i l’únic que sí que ens ha perjudicat és que molts dels petits comerços que nosaltres alimentàvem, per exemple, la majoria de salons de tatuatges de Gràcia i clar, aquesta gent no pot anar a treballar, llavors no et ve a menjar.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

També, el turista que entrava a comprar ha desaparegut. Tot i això, expliquen que la situació s’ha equilibrat amb els clients que els donen suport fent comandes habituals per evitar que abaixin la persiana. Ara, tots estan sobrevivint com poden, però tenen clar, que la situació els genera molta incertesa.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.