L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia celebra cinc anys amb un rap

 
00:00
Dilluns, 9 Març, 2020

Fa 5 anys, una part del veïnat de Gràcia es va mobilitzar contra la construcció d'hotels nous i l’increment dels preus dels lloguers, amb el lema “Gràcia no està en venda”. En aquell context va néixer l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, el primer grup del barri que es va organitzar per fer front a la gentrificació.

Pol i Bàrbara, Sindicat d’Habitatge de Gràcia
“A nivell de barri érem l’Ofi i punt, o sigui no hi havia ningú més, no hi havia el Sindicat de barri del Poble Sec, no hi havia el Sindicat d’habitatge del Raval, no hi havia el grup d’Habitatge de Sants. Des d’una centralitat de la PAH Barcelona no s’arribava a totes les realitats de tots els barris, llavors els mateixos barris van veure la necessitat d’actuar localment.”

L’Oficina es va instal·lar a la plaça del Sol, ocupant una antiga botiga de queviures, un espai que s’ha convertit en un hotel. Fa 3 anys es van reubicar a la travessera de Gràcia, 156. Aquest edifici, la Jahnela, és un bloc que es va recuperar per a famílies i on l’Oficina d’Habitatge ha crescut tant en casos com en implicació.

Pol i Bàrbara, Sindicat d’Habitatge de Gràcia
“Teníem poquets casos, havíem d’anar molt darrere, molta campanya i hi ha hagut un moment en què això no ens ha passat per sobre, perquè per sort, estàvem organitzats, però jo miro l’Assemblea fa 4 anys i la miro ara i 300%.”

Fa uns dies que l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia ha canviat de nom, ara és el Sindicat d’Habitatge de Gràcia, ja que asseguren que és aquesta la funció que fan: pressionar, assessorar i lluitar per habitatges dignes.

Pol i Bàrbara, Sindicat d’Habitatge de Gràcia
“Si no existissin els grups d’habitatge jo no sé com estaria ara mateix Barna, com estaria la gent... Vam començar que no en teníem ni idea, ni de com s’aturava un desnonament, ni de lleis, ni de tota la burocràcia administrativa, i no en teníem ni idea de com ens canviaria la vida.”

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.