L’Institut Vila de Gràcia ha guanyat el Repte Barcelona Dades Obertes

 
00:00
Divendres, 14 Juny, 2019

 

Durant gairebé tres mesos aquesta classe de quart d’ESO de l’Institut Vila de Gràcia ha estat treballant amb bases de dades reals, fulls de càlcul i aplicacions de creació de mapes i infografies. Estaven elaborant un índex de gentrificació dels barris de la ciutat que ha guanyat el Repte Barcelona Dades Obertes. Aquest concurs requereix l’anàlisi de dades publicades al portal Open Data BCN.

Cesc Moliné, professor matemàtiques Institut Vila de Gràcia : “Ens semblava un projecte relacionat amb dades reals i que podia incloure diverses disciplines com matemàtiques, tecnologia i ciències socials.”

L’anàlisi de dades, com la variació del preu del lloguer o la compra – venda d’habitatges, els ha permès obtenir un mapa sobre la gentrificació.

Sergi Vázquez i Pere Pires, alumnes Institut Vila de Gràcia: “Que consisteix en probabilitat que la gent marxi, perquè no té possibilitat de viure allà.”
“Ens semblava un tema d’actualitat que ens afectava plenament com a habitants de Gràcia, mai havíem fet un treball d’aquesta escala, o sigui ha estat com el més 'heavy' que hem fet mai.”

Expliquen els alumnes que tenien alguna intuïció de quins serien els resultats.

Elizabeth Birch i Alba Santigosa, alumnes Institut Vila de Gràcia: “Estava bastant per zones i ens ho esperàvem bastant.”
“És clar, nosaltres en viure en un barri que aquest procés de gentrificació ha estat important, doncs clar, nosaltres també el dia a dia ho anem notant.”

Marcel Montserrat, alumne Institut Vila de Gràcia: “Els barris més foscos seria on afecta més la gentrificació, entre els quals la Vila de Gràcia i també podem veure a quins llocs no és un problema tan greu.”

Aquesta és la segona edició d’aquest concurs en què han participat vuit instituts. El Vila de Gràcia assegura que estan molt satisfets amb aquest premi, ja que ha estat un repte superat per a aquest grup d’alumnes.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.