L’hort urbà municipal més antic de Barcelona és al Coll

 
00:00
Dimecres, 24 Gener, 2018

 

La mare de l’Aris va ser de les primeres a treballar aquesta terra. D’això en fa 30 anys, quan ella i 18 jubilats més del barri van aconseguir que aquest espai fos una realitat. Des de l’any 1993 l’Aris li va agafar el relleu.

Aris López, L’Hort de l’Avi: “Estaba mi madre y ya no lo podía hacer, pues lo hacía yo y le plantaba lo que ella quería, le plantaba habas que quería, le plantaba lo que ella quería.”

L’Hort de l’Avi es va convertir en el primer hort municipal de la ciutat. Ara, aquestes parcel·les estan gairebé buides, ja que l’hort ha estat uns mesos tancat per obres de millora.

Aquesta és la parcel·la del Gabriel, que cultiva des de l’any 99, quan li van donar la llarga malaltia.

Gabriel Benito, L’Hort de l’Avi: “Ha sido la mejor solución que he tenido de distracción, pues aquí te obligas, no te obligan, te obligas a venir a regar, a plantar.”

María García, L’Hort de l’Avi: “La única mujer que queda en el huerto, pero ya hace muchos años, bueno, ya cuando entré ya no había mujeres.”

L’Alfonso va començar a treballar la terra quan es va jubilar. No sabia cultivar, però amb l’ajuda i consells dels companys ha cuidat la parcel•la durant gairebé 30 anys.

Alfonso Ribas, L’Hort de l’Avi: “No es que entendiera, porque mi oficio era administrativo, y yo pues un huerto es todo diferente, pero en fin, digo, vamos a probar.”

L’Hort de l’Avi va impulsar la xarxa que existeix avui en dia a la ciutat. Aquí, els primers usuaris tenen el terreny de per vida, però les parcel•les buides entren en un sorteig i ara n’hi ha que busquen inquilins nous.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.