L’Espai Poètic demana fons a través d’un verkami per no haver de tancar

 
00:00
Dimecres, 19 Juny, 2019

 

L’Espai Poètic, al barri de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, a Gràcia, està en perill. Es tracta d’una associació cultural sense ànim de lucre, però que no té llicència com a tal, sinó com a galeria d’art. Es dediquen a fer exposicions mensuals d’artistes emergents, de pintura, fotografia, etc. Però també programen espectacles, sobretot de poesia, però també de teatre, màgia i presentacions de llibres.

Com que la seva activitat és d’associació cultural, però no en tenen la llicència, ja que la llicència que tenen és de galeria d’art, l’Ajuntament els ha enviat un requeriment que han de respondre en un mes. Bàsicament els fa cessar la seva activitat actual. Per això, per poder continuar endavant l’Espai Poètic ha decidit recaptar els diners necessàris per poder tenir la llicència d’associació cultural que li permetrà continuar amb l’activitat actual i que segons la notificació de l’ajuntament hauria de deixar de fer. A més, també volen adequar-se a la normativa de la nova llicència de cultura en viu.

L’Espai Poètic va obrir per oferir una oportunitat als artistes que comencen i que tenen difícil entrar als circuits convencionals, així com ampliar l’oferta cultural d’un barri on no n’hi ha molta, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Obtenir aquestes llicències és car, ja que a més calen inspeccions tècniques de diferents tipus i fer obres per adequar l’espai amb temes de barreres arquitectòniques o insonorització. Han calculat que són necessaris 20.000 euros per poder tirar endavant tots aquests tràmits i no haver de tancar.

Han posat en marxa un verkami per recaptar 15.000 euros. De moment només en porten 3.500 de recaptats, amb 30 mecenes i la data límit és el 14 de juliol, queden 25 dies. La resta de diners esperen aconseguir-los amb els socis i amb activitats que han preparat com una rifa poètica o una poemarató el 6 de juliol. A més també estan contents amb els suports rebuts per part d’altres locals i artistes de tota la ciutat que s’han ofert a ajudar-los, fent activitats gratuïtes a canvi de recaptar diners per la seva causa. A Gràcia un d’aquests espais que els dóna suport és l’Ateneu Llibertari.

Sobretot, però, depenen dels 15.000 euros d’aquesta campanya de micromecenatge, on hi ha molts tipus de recompenses a canvi d’ajudar a aquest espai cultural perquè pugui tenir la llicència que li permeti continuar amb la seva activitat.

https://www.verkami.com/projects/23891-espai-poetic-no-puede-cerrar

Jordi Romero, president Espai Poètic : “També aplicar a la nova llicència que ha sortit d’espai de cultura viva. Llavors per una banda la d’Associació cultural ens permetria estar oberts fins a certa hora però tenint barra per socis, etc. I l’altre ens permetria fer espectacle semi-amplificats.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.