L’església de Santa Maria de Gràcia, en obres

 
00:00
Dijous, 10 Gener, 2019

 
Emili Roure, mossèn Santa Maria de Gràcia: “S’ha anat embrutint, embrutint, i jo em pensava, quan vaig arribar aquí, que eren de pedra i vaig descobrir que eren de marbre.”

Aquest era l’estat de les imatges del presbiteri de l’església de Santa Maria de Gràcia. Ara, s’ha recuperat el marbre original i ja llueixen sobre l’altar major. La primera parròquia de Gràcia està immersa des de l’octubre en un procés d’obres.

Emili Roure, mossèn Santa Maria de Gràcia: “Netejar-ho, per tant de vegades repintar coses amb el mateix to, amb el mateix estil que tenia de l’època que va fer l’arquitecte, que va ser el Josep Goday, un arquitecte molt conegut i d’educació modernista, aquesta església té aquest tarannà.”

Ara, després d’acabar el presbiteri, s’està treballant per recuperar la pedra original de les 12 columnes. Està previst que aquests treballs acabin el mes de març. Mentrestant, demanaran els permisos per seguir amb les obres i adequar la capella de Montserrat i els altars laterals. Ara, esperen poder rebre més visitants, asseguren que la ubicació, al carrer de Gràcia, els amaga.

Emili Roure, mossèn Santa Maria de Gràcia: “Aquesta església és una preciositat, jo li dic la catedral de Gràcia, és l’església més cèntrica, físicament parlant, de Barcelona, però és clar, la Casa Fuster ens la tapa, hem de parlar amb l’Ajuntament, penso que hem de fer alguna cosa que la senya-li.”

Aquesta parròquia es va construir el 1835, però l’any 1944 es va inaugurar un edifici nou i des de llavors no s’han fet grans reformes, fins ara, que amb les donacions de veïns i fundacions han pogut posar en marxa una neteja de cara.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.