L’encant de Gràcia, reconeguda amb un Premi Vila de Gràcia

 
00:00
Dimecres, 24 Abril, 2019

 
Aquesta botiga de productes de segona mà sembla un brocanter, però té un tret diferencial: tot el que hi ha són donacions i els dependents són voluntaris. Es tracta de l’Encant de Gràcia, nascuda el 1998 per recaptar diners per la Fundació ACIS.

Joan Millan, president Fundació ACIS: “Aquesta fundació des del principi, el que ha tingut és una vocació de servei al barri, sobretot en l’àmbit de l’educació, avui en dia, sobretot amb una tendència social cap als nois amb dificultats d’aprenentatge”.

L’Encant de Gràcia finança els projectes educatius de la Fundació ACIS. A més, la botiga s’ha convertit en un punt de trobada al barri, tant per la seixantena de voluntaris que hi col•laboren com pels veïns que hi compren.

MªJosé Vilà, encarregada l’Encant de Gràcia: “La relació que tenim entre nosaltres és fantàstica, és d’ajuda, és de suport, i això es trasllada també a les persones que venen, tenim persones que no deixen de venir una vegada a la setmana, és que és impossible que no ho facin.”

El Jordi, ja fa set anys que és voluntari a la secció de llibres. Primer havia sigut client.

Jordi Solan, voluntari: “Jo ja venia sovint, llavors aquí vaig trobar un amic meu, company, que em va insistir, escolta vine, Jordi, que ens ajudaràs, i així a poc a poc em vaig anar enganxant i la veritat és que estic content, m’hi trobo bé.”

Teresa Oliveras, voluntària: “Aquests caps, la gent els compra per treballs manuals, fan ninos nous”.

Més enllà del caliu, a l’Encant de Gràcia també s’hi poden trobar productes de tota mena. Hi han arribat a vendre una premsa d’impremta, telescopis o un teatre de titelles del segle XIX.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.