L’edifici de Balcells, 41, una de les propostes guanyadores del concurs de cobertes verdes de Barcelona

 
00:00
Dijous, 21 Juny, 2018

 
Fa 10 anys, els veïns del carrer de Balcells, 41, van crear un jardí a la parcel·la de l’edifici. L’experiència ha estat tan positiva que han decidit continuar estenent el verd. Per això, proposen un terrat on plantar cultius, plantes aromàtiques i arbustos, recol•lectar aigua i un petit estany amb peixos. Tot això en 100 metres quadrats i amb un pressupost al voltant dels 80.000 euros.

Maite Ninou, veïna Balcells, 41: “Quan vam descobrir aquest concurs de l’Ajuntament, aquest concurs pagaven un 75% del cost, vam dir, aquesta és la nostra, ara o mai.”

Aquesta intervenció és un dels projectes guanyadors del concurs de cobertes verdes que ompliran amb un ecosistema propi els terrats de Barcelona. En aquest cas, cuidant també la biodiversitat.

Maite Ninou, veïna Balcells, 41: “Com que aquí ja havia començat, sabia quin tipus d’animals podíem potenciar, perquè al ser veïna d’aquí els veig, sé que, per exemple, falciots venen molts al juny, orenetes, pardals.”

La Maite va impulsar la idea i va trobar la complicitat d’arquitectes vinculats a la permacultura, com la Maia. La connexió els ha permès desenvolupar un terrat que serà productiu i tindrà un sistema particular de cultiu basat en l’aquaponia (pronúncia: aquaponía).

Maria Laura Del Tento, arquitecta Renadivola: “Una terraza privada, de una comunidad de vecinos, pero abrirla al barrio para formar más personas, es muy importante que cada uno en la ciudad se haga responsable de cuanto puede aportar a nivel ecológico y para la visión permacultural también hacerse más cuidadores y más productores más que sólo consumidores.”

Ara, s’està treballant el projecte perquè compleixi totes les normatives. La idea és que a finals d’any ja estigui llest i pugui ser un petit pulmó verd de Gràcia.
Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.