L’Associació Dones No Estàndards estrena local

 
00:00
Dijous, 19 Juliol, 2018

 

Carme Riu, presidenta Associació Dones No Estàndards: “És molt important tenir aquest local perquè podem ampliar-nos, tenir més lloc per treballar, per fer classes i per fer comunitat. Perquè per nosaltres el més important és trencar l’àmbit públic, per això nosaltres celebrem l’obertura d’aquest local a l’àmbit públic i fem la festa al carrer.”

L’Associació Dones No Estàndards té nou local. Fins ara estaven a un espai de 28 m2 que quedava massa petit per a dur a terme tota la seva activitat. Ara el nou local, ubicat al número 56 del carrer de Grassot és molt ampli per donar cabuda a tot, des de reunions, a cursos, etc. L’associació aten a 105 dones de manera diària, amb atenció domiciliària i personal. També es dediquen a la integració laboral i a cursos de formació, oberts també a tothom.

La inauguració s’ha fet avui amb actes durant tot el dia al carrer de Grassot. Amb la idea constant de ser visibles i barrejar-se amb tothom, s’ha fet tot obert al públic, amb la participació de veïnes i tothom que s’hi vulgui apropar. Parlaments, concerts, debats, dinar popular, poesía…

L’entitat es va crear ara fa 23 anys per evidenciar a violència cap a les dones no estàndards. Concretament les dones amb discapacitat són les més afectades per l’estandarització. L’objectiu de Dones No Estandàrds és trencar resquemes i les pors provocades pels estàndards socials, les convencions que acaben sent perjudicials.
La idea és integrar les dones no estàndards partint de la seva diferència i que el dicurs de la dona discapacitada sigui escoltat.

Treballen àmbits familiars, educatius, de planificació de l’habitat, transports, serveis i tracte psicosocial. En aquests 23 anys s’ha avançat molt, i les dones amb discapacitat cada vegada estan més integrades i s’ha aconseguit millores en l’accessibilitat a molts àmbits. Tot i així asseguren que encara queda molta feina per fer.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.