L’Associació de Joves Gitanos de Gràcia vol rebatejar la plaça del Poble Romaní

 
00:00
Dimecres, 30 Setembre, 2020

L’Associació de Joves Gitanos de Gràcia fa temps que reclama que es canviï el nom de la plaça del Poble Romaní. Expliquen que aquest és el nom d’un arbust, però que romaní no significa cap altra cosa. Asseguren que el nom correcte seria plaça del Poble Rrom o Rromanó, però reclamen que es rebategi per plaça del Poble Gitano, ja que creuen que és un nom que entendran tots els veïns. A més, asseguren que han fet la consulta a altres entitats de la ciutat que veuen amb bons ulls el canvi. Ara, aquesta proposta ja ha arribat a la comissió de nomenclàtor de Gràcia que ha acceptat iniciar la tramitació de la proposta del canvi de nom. Però aquesta no és l'única novetat d'aquesta plaça, ja que també s’ha enllestit el projecte executiu per reformar l’espai. Les obres encara no tenen data d’inici, però començaran l’any vinent i tindran una durada de 7 mesos. L’Associació de Joves Gitanos de Gràcia espera que puguin inaugurar la nova plaça amb el nou nom.

Ricard Valentí, president Associació Joves Gitano Gràcia: “Cada any diuen l’any vinent, l’any vinent, després de les festes de Gràcia, perquè així puguem fer festes de Gràcia, bé esperem que aquest any sigui la definitiva. Si això fructifica, que esperem que si, es canviarà el nom i es dirà plaça del Poble Gitano i la gent ens coneix com els gitanos, no ens coneixen ni com a romaní, que romaní no és res, és una planta, ni com a rroms, ni com a rroma, que seia l’ideal que ens coneguessin com els rromas, però com que no ho saben, doncs plaça del Poble Gitano.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

L'Associació no para i no perd mai de vista explicar història i tradició. Per això aquest divendres, el grup Rumba y Son de Gràcia farà un taller en línia de rumba. Serà a les 12.30 h per l'aplicació Zoom.

Ezequiel Ximénez: "Per explicar poc o molt el que sé, la rumba catalana, que la gent no ho confongui i que sàpiga que és una cosa gitana, catalana, de Barcelona. El que ens han ensenyat a casa, que és una cosa que neix aquí a Catalunya, que la fa un gitano català, i que és nascuda a Barcelona. Llavors, el que m'han explicat ho vull compartir amb la gent, que ho sàpiguen."

La plaça, el nom i la rumba per mantenir les arrels de la comunitat gitana de Gràcia

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.