L’arxiu municipal de Gràcia rep una donació de documents de Bruguera

 
00:00
Dimarts, 4 Juny, 2019

 
Aquestes caixes són la col·lecció de documents que la família Palomares-Larreula acaba de donar a l’arxiu municipal de Gràcia. Es tracta de tot el material que va reunir el periodista Vicenç Palomares, que va treballar a l’editorial Bruguera durant més de vint anys. Va estar tant a la secció de revistes com de llibres i va ser el primer director de Mortadel·lo i Filemó.

Helena Larreula, vídua de Vicenç Palomares : “Ell va ser el que va dir que li agradaria que tot el que hi havia de l’editorial Bruguera pogués servir per investigadors. Perquè durant aquests anys que ho havia guardat a casa ja havien vingut persones de diferents llocs d’Espanya que feien tesis de l’editorial Bruguera o d’algun dels personatges. Ens fa il·lusió i ara esperem que serveixi, no convé que es perdi.”

Aquesta donació té un gran interès per l’arxiu, ja que permetrà ampliar la investigació sobre l’editorial Bruguera, sobre la qual no disposaven de gaire documentació i que va ser molt important pel barri del Coll. Ara tot just estan inventariant el material, que després serà catalogat.

Glòria Gimeno, arxivera de Gràcia: “Hi ha imatges, imatges dels diferents llibres, dels diferents volums que van publicar a l’editorial d’alguns dels llibres. Hi ha algunes revistes, hi ha una revista que editava de manera interna la mateixa editorial pels seus treballadors, hi ha correspondència amb algun dels escriptors d’alguna de les obres i hi han transcripcions d’entrevistes fetes per publicar.”

La família Palomares- Larreula ha pogut visitar l’arxiu de Gràcia on han cedit la seva col·lecció. També han donat a la biblioteca Jaume Fuster, on es troba l’arxiu, més d’un miler de llibres de l’editorial Bruguera. I aquest dijous, hi haurà un petit acte d’agraïment per la cessió al Centre Cívic El Coll-La Bruguera.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.