L’art d’enquadernar, al taller de Relligats Olivé

 
00:00
Dimarts, 24 Desembre, 2019

Cosir els quadernets, encolar, tallar la tripa i els cartrons i forrar la tapa. Són alguns dels processos que tenen lloc en aquest taller de Gràcia, tal com ho feien el 1975, l’any en què el pare de la Geòrgia va engegar el negoci. A Relligats Olivé fan peces d’artesania que volen temps i molta paciència.

Geòrgia Olivé, enquadernadora
“La coberta un cop feta també s’ha d’assecar abans d’entrar-la a la tripa, després s’enganxen les guardes a la tapa i allò també té 24 h d'assecat. Realment són processos que s’han d’anar fent de mica en mica. És una feina molt molt d’agafar-la i deixar-la reposar”.

Des de noves creacions a productes personalitzats per a empreses. Amb la crisi es van haver d’adaptar a la situació del moment i ara fa cinc anys que també tenen botiga. Llibretes de totes les formes i mides, úniques al món.  

Geòrgia Olivé, enquadernadora
“L’exterior sí que és especial perquè m’agrada tenir coses que no puguis trobar enlloc més. Miro de trobar coses que siguin diferents o especials i realment em trobo coses molt divertides. Gent que tanca i potser tenen un estoc de teles antigues. O papers macos, si me’n vaig de viatge sempre m’agrada buscar botigues de papers.”

Una de les feines més recurrents al taller és la de restaurar llibres antics. La Geòrgia assegura que cada vegada més, els clients prefereixen conservar els llibres que han marcat les seves vides.

Informen: Júlia Pujol i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.