Josep Maria Contel, Medalla d'Honor de Barcelona

 
00:00
Dilluns, 28 Setembre, 2020

Josep Maria Contel va néixer al carrer de Verdi, tot i un parèntesi al barri del Clot, sempre ha estat lligat a la Vila. L’interès per la història i la cultura popular li ve de quan els seus avis el portaven a tot el que s’organitzava a la ciutat. Més tard hi participaria a través de la fotografia, una afició heredada del seu pare.

Josep Maria Contel, medalla d’honor de Barcelona: “L’essència meva d’entrada o la porta meva d’entrada a la cultura popular i a la recuperació de la memòria ha estat la fotografia i el meu intent de documentar al màxim les coses.”

Alguns exemples són la instantània d’un ball de sardanes que li va merèixer un premi i el reportatge del rodatge de la Plaça Diamant. També es considera un agitador cultural. És un dels impulsors de la recuperació de la Revolta de les Quintes, de la creació de l’Àliga de Gràcia o l’Home dels Nassos. Explica que la cultura popular va molt més enllà que fer ballar gegants.

Josep Maria Contel, medalla d’honor de Barcelona: “Fer gegants no és només fer ballar gegants, o fer àligues o recuperar les festes o recuperar la memòria i treballar en la recuperació de la memòria, treballar perquè tinguem signes d’identitat tothom, com a col•lectius. Com a col•lectius és important que ens coneguem, molta gent quan em parla de Gràcia i els hi expliques el tema de Gràcia, queda sorpresa.”

Informa: Neus Valls i Aitana Molina

I és que la cultura a Gràcia sempre està viva i Contel sempre hi és càmera en mà. També en preserva la memòria amb la tasca del Taller d’Història de Gràcia i la publicació de llibres com el que prepara de la Festa Major de Gràcia.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.