Jardineres contra el soroll a la plaça del Sol

 
00:00
Dilluns, 18 Setembre, 2017

 
Des de fa temps, els veïns de la zona es queixen que no poden descansar a causa del soroll que provoca la gran concentració de gent a la plaça a les nits. El districte de Gràcia ha estat treballant durant l'estiu amb l'Associació de Veïns de la plaça del Sol i les taules ciutadanes per trobar noves mesures que ajudin a reduir el soroll.

Un dels punts conflictius són les escales que donen accés a la plaça i que s'han convertit en un lloc d'estada i no de pas. Per això, s'ha decidit actuar sobre la zona. Aquest dilluns han començat les tasques per instal·lar unes jardineres decoratives que evitin que la gent s'assegui a les escales i la seva conversa molesti els veïns. Entre les jardineres, hi haurà zones lliures per permetre l'accés a la plaça.

Amb la nova mesura també es busca aconseguir un millor desallotjament de la plaça a les nits. Des de ja fa uns mesos aquests desallotjaments han fet que el soroll de la plaça acabi una mica abans. El districte també ha estat treballant amb visualitzadors, mediadors, ha efectuat canvis d'horaris de neteja, en la recollida de les llaunes i s'ha fet ús de sonòmetres per controlar l'impacte del soroll.

A més de les jardineres, aquests dies també s'actuarà sobre un altre punt problemàtic, el pont de sobre de l'aparcament de la plaça, que quedarà eliminat.

Aquestes noves mesures estructurals són una prova pilot que esperen poder valorar amb els veïns en els mesos que venen. Si funcionen, es quedaran de manera permanent, tot i que en cas de necessitat de treure les jardineres per alguna activitat concreta a la plaça que ho requereixi, es podran moure.

Eloi Badia, regidor del districte de Gràcia
"Actuar sobre la zona de les escales, que és una zona on tenim una concentració elevada de gent, una concentració elevada de soroll que a més a més ens dificulta els desallotjaments. La idea que hem tingut és col·locar unes jardineres que hi seran de forma permanent, que ens ajudaran a pacificar aquest espai i entendre que no és un espai on passar la nit."

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.