Ja són 8 colles castelleres que utilitzen APPsistència, una aplicació que va néixer a Gràcia

 
00:00
Dilluns, 20 Març, 2017

 
Les colles castelleres ja poden muntar les pinyes amb l’ajuda de les noves tecnologies. Aquesta és una de les opcions de l’aplicació Appsistència, que des de l’estiu ha incorporat aquesta funció.

Àngel Casellas, Appsistència Castellera: “És la funcionalitat que totes les colles estaven esperant, perquè és realment on es perdia més temps a l’assaig, és a dir, la gent allà a l’assaig mentre es fan les pinyes i es canten és on es perdia més temps i el fet d’agilitzar aquest coll d’ampolla, diguem-ne, fa que l’assaig sigui més dinàmic i la gent faci més coses i es puguin fer més proves en menys temps.”

L’Àngel és enginyer informàtic i casteller de la Vila de Gràcia, i aquesta combinació va fer que imaginés com podia facilitar la feina de la colla. Fa un any i mig va posar en marxa aquesta eina, que permet registrar i confirmar l’assistència o la projecció de la pinya al local. Ara, ja són vuit colles que fan servir l’aplicació.

Àngel Casellas, Appsistència Castellera: “Hem descobert que cada colla és un món i de fet després d’oferir-los aquest mòdul bàsic es pot anar adaptant l’aplicació amb una sèrie de millores concretes que ens demana cada colla, la idea clau del producte d’Appsistència és que l’aplicació s’acabi adaptant a la colla.”

Nens del Vendrell, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, la Colla Joves Xiquets de Valls o els Minyons de Terrassa són algunes de les que ja han informatitzat les tasques. De moment, és l’únic producte que existeix per confeccionar pinyes i la propera millora serà afegir-hi un mòdul social que incorpori les activitats lúdiques de la colla.

informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.