“#Internetflags”, les banderes confinades d’Irma Marco

 
00:00
Dijous, 29 Octubre, 2020

Aquesta bandera porta el missatge "Ja no existeixes". Una frase que vol fer reflexionar sobre l’obsolescència humana, en un món cada vegada més digital. És obra de l’artista plàstica Irma Marco, molt interessada en la societat hiperconnectada. Durant el confinament va pintar textos en banderes, que anava penjant al seu balcó per comunicar- se amb l’exterior.

Irma Marco, artista plàstica: “Una de les primeres banderes que vaig fer va ser precisament la 'Hello, world', que és 'Hola, món', un missatge que en programació es fa servir molt quan una pàgina ja està en línia, surt al món. Llavors de les primeres banderes que vaig fer va ser 'hola, món' des del balcó, no podem sortir de casa.”

Són un total de 16 banderes creades en confinament que ara es poden veure a l’Espai Souvenir i també al carrer. Amb un mapa es pot fer el recorregut de les banderes penjades als balcons d’alguns veïns. També han organitzat passejades.

Marco Tondello, comissari de l’exposició: “Walks que estem organitzant amb un nombre molt limitat de persones, però són una
manera de viure el barri i descobrir les banderes.”
Arianna Esposito, comissària de l’exposició: “La veritat és que han anat molt bé, perquè les persones hi han participat molt. El que
volíem era exactament això, com crear un debat, abordar alguns temes que estan connectats amb la relació que tenim amb la tecnologia.”

L’Irma va a començar a reflexionar sobre aquest tema el curs passat, dins el projecte Creadors en Residència amb alumnes de l’Institut Montjuïc. El que no sabia és que arribaria un confinament que obligaria la societat a estar encara més hiperconnectada, i d’aquí va néixer aquesta obra. Es pot veure fins al 15 de novembre amb cita prèvia.

Informa: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.