Inici del curs escolar

 
00:00
Dimecres, 12 Setembre, 2012

Les famílies de les escoles bressol Enxaneta i Caspolino de Gràcia fa un any que batallen amb l’administració per la construcció dels centres. Ara, els equipaments ja prenen forma, l’Enxaneta ja està a punt per començar el 17 de setembre amb el model de gestió indirecta.

ISABEL CABOT, Assemblea Groga:
“El que està clar és que augmentaran ràtios, augmentaran aules, és a dir, hi haurà moltes més criatures en un espai reduït, és a dir, no es mantindran les ràtios com fins ara, perquè això no dóna prou cèntims.”

L’escola bressol Caspolino encara està en obres i no obrirà fins a principis de l’any vinent. Aquest equipament també inclou un aparcament i una pista esportiva que ha fet l’obra més complicada, per això no s’ha obert la matriculació i s’omplirà amb els nens en llista d’espera. L’altre centre sense edifici és l’escola l’Univers, que de moment amplia els mòduls de la plaça del Poble Romaní. Ara, amb l’aprovació inicial del pàrquing que ha d’anar sota la nova escola es pot desencallar el procés de construcció que depèn del govern de la Generalitat.

BERTA CLEMENTE, consellera d’educació del districte de Gràcia:
“Sempre que tu comences a fer la part que a tu et toca i que per tant, tu pots anar a l’Administració i dir jo estic fent la part que em toca i que per tant, tu ja pots començar a fer la teva, doncs per nosaltres és una bona notícia, perquè en el moment que comencem a fer el pàrquing com Ajuntament temin més força.”

Les reivindicacions per la construcció dels centres se sumen a les accions que es proposen des de la comunitat educativa per fer front a les retallades. L’inici de curs estarà marcat per cinc dies de vaga.

DANIEL MARGARIT, Assemblea Groga de Gràcia:
“Des que existeix la Generalitat mai no s’havia convocat una vaga el primer dia de classe amb la qual cosa, tindrem certa repercussió mediàtica, doncs volem transmetre aquest missatge: el curs no comença amb normalitat, no pot començar amb normalitat.”

Des de l’Assemblea Groga del Districte es preveu una tardor calenta, per això volen crear una xarxa que doni força a les accions unitàries que es plantegin. La propera trobada serà a finals de setembre per pensar noves accions de la comunitat educativa.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.