Homenatge a 21 anys de dedicació a La Sedeta

 
00:00
Diumenge, 30 Setembre, 2012

Podria haver donat nom a una aula o ocupat un lloc als passadissos de l’Institut, però des de diumenge passat el nom de Justo Domínguez es pot llegir al vell mig del pati de l’IES la Sedeta. Un lloc poc habitual, però idoni per recordar a en Justo, un home que els qui el coneixien el van descriure com a emprenedor, líder i perseverant en un acte emotiu on va parlar la seva dona Isabel.

Andrés Encinas, Amics i Amigues La Sedeta: “tras su fallecimiento pensamos como rendirle un homenaje, siempre pensamos en un espacio de la Sedeta y fue precisamente un padre del AMPA el que propuso como idóneo que el patio llevara su nombre, porqué él había tenido una vinculación muy estrecha con el patio. Luchó mucho porqué el patio se modificara, se adecuara a las necesidades de la escuela “.

Justo Domínguez, secretari de la UGT Catalunya des de 1983 fins a 1990, és conegut al barri per la seva tasca com a president de l’AMPA de La Sedeta, a on va arribar vint anys enrere, quan un dels seus fills va entrar a l’escola. Més endavant, amb cap fill en edat escolar, va crear l’associació d’amics i amigues de La Sedeta per poder mantenir la vinculació amb les AMPES i continuar treballant amb els pares i mares.

Andrés Encinas, Amics i Amigues La Sedeta: “coincidió su período de abandono de la política con el período de escolarización de uno de susu hijos y lo que fue creando fué una red de colaboradores, de intereses comunes, porqué era un firme defensor de la escuela pública, de la calidad que tiene y defensor de la participación e implicación de las familias en el ámbito educativo“.

En vida, en Justo va ser guardonat amb el Premi Vila de Gràcia l’any 2009 per la seva contribució a la dinamització social i cultural del barri del Camp d’en Grassot.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.