Gràcia Solidària demana una seu social per les seves entitats

 
00:00
Dissabte, 7 Octubre, 2017

 
Les entitats de cooperació internacional de Gràcia fa anys que demanen un local que sigui la seu social de l’entitat que les engloba, Gràcia Solidària, i tingui espai per a totes. El març del 2016, el districte de Gràcia va anunciar que el local que havia albergat l’antic CAP Quevedo, es destinaria a aquestes organitzacions. Però, la cessió que s’havia de fer entre la Generalitat i l’Ajuntament està parat i després de 3 anys, segueixi tancat. Ara, fa unes setmanes que el Banc Expropiat l’ha ocupat com a nou espai. Per això, i després de més d’un any esperant, les organitzacions de Gràcia Solidària continuen la recerca d’un local, però aquesta espera ja ha fet que algunes ja hagin marxat fora del districte de Gràcia per poder seguir amb la seva tasca.

Frederic Callís, coordinador Gràcia Solidària: “Portem 2 anys mostrant aquest problema que teníem i demanant solucions, no hi ha hagut pràcticament resposta, hi ha hagut bones paraules, però pràcticament no hi ha hagut resposta, ens sembla que ara ja hem de concretar això, no podem seguir amb aquesta precarietat d’aquestes 16 organitzacions en concret, de Gràcia Solidària.”

Des de Gràcia Solidària asseguren que moltes d’aquestes organitzacions comparteixen l’ús de l’habitatge amb la seu de l’entitat i creuen que aquesta situació no es pot ajornar més. A més, el fet d’ubicar-se juntes permet coneixe’s i crear xarxes.

Frederic Callís, coordinador Gràcia Solidària: "Per exemple hi ha algun projecte al Nepal, que han col·laborat dos entitats i han comprat un bus, si no s'haguessin conegut a través de Gràcia Solidària cadascú hauria tingut el seu bus o cadascú hauria fet la seva feina pel seu compte en el mateix indret del món."

Són entitats amb una llarga tradició en l’àmbit de la cooperació internacional que estan treballant en més de 20 indrets d’arreu del món, com al Senegal, al Nepal, al Sàhara o al Tibet. Cada vegada, a més, estan desenvolupant més projectes locals de cooperació i per això, també creuen que és important tenir les seus on està la base social.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.