Gràcia revisa el catàleg del patrimoni del districte

 
00:00
Dimarts, 21 Maig, 2019

 

Aquest tipus d’acabat de la façana només es troba a Gràcia. Ara, es vol recollir en la revisió del catàleg del patrimoni, per això, cinc equips com el del Joan i el Ramon pentinen les 5.800 finques que estan en estudi. Han identificat aquesta casa del carrer de Ramón y Cajal al mapa i destacat el que anomenen estuc de cistell.

Joan Casadevall, coordinador revisió catàleg patrimoni Gràcia: “Estem buscant exemples d’aquest tipus, aquelles particularitats que només trobem a Gràcia o que fan que la gent s’apreciï el seu territori i s’identifiqui amb ell.”

També, fonts o bars històrics, ja que per primera vegada s’inclouran en el patrimoni la memòria dels veïns i el verd. Moltes vegades la vegetació s’amaga en interiors d’illa o patis que els tècnics només poden descobrir entrant a les finques. És el cas d’aquest espai, no pel valor dels arbres, sinó pel del conjunt. Per això, no es protegiria només la façana, sinó el conjunt de casetes baixes que formen la trama del carrer de finals del segle XIX.

Joan Casadevall, coordinador revisió catàleg patrimoni Gràcia: “El que ens interessa és conservar i preservar tot el teixit tradicional, és a dir, la trama de carrers, casetes baixes, els seus jardins interiors, poder blindar aquesta manera de viure a Gràcia.”

Tot i això, hi ha peces singulars que encara no estan catalogades com aquesta façana amb esgrafiats que representen al•legories de les arts.

Joan Casadevall, coordinador revisió catàleg patrimoni Gràcia: “És molt habitual en els esgrafiats barrocs de Ciutat Vella, però aquí a Gràcia n’hi ha molt pocs, així jo faria que aquest edifici tingués una catalogació, des del nostre punt de vista, bastant important.”

La idea és que aquest catàleg revisat permeti preservar edificis com el del carrer de Balcells, 26, que es va acabar enderrocant, o les casetes del carrer de l’Encarnació que formaran part d’aquest nou document.

Informen: Aitana Molina/ Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.