Gràcia guanyarà una coberta verda al carrer de les Carolines

 
00:00
Dimarts, 18 Maig, 2021

Aquest serà un nou pulmó verd. És una de les 10 propostes guanyadores per cobrir de verd els terrats. La proposta gracienca s’ubica al carrer de les Carolines, 13, en un espai de 225 metres quadrats on hi haurà una zona d’estada i d’esbarjo i horts urbans. L’objectiu és que la coberta sigui totalment autònoma.

Marc Molas, promotor coberta verda Carolines, 13: “Es munten uns dipòsits a la base de l’edifici que recullen l’aigua pluvial, es munten unes plaques solars que pugen l’aigua amb una bomba per no haver de fer servir l’electricitat de l’edifici i un sistema de rec automàtic. Unes capses amb uns insectes que són
pol·linitzadors, unes altres amb uns ocells que es mengen els insectes, hi ha tota una filosofia d’ecosistema, aquí.”

Aquesta és la coberta de l’interior de l’edifici del carrer de les Carolines, 13. No és el terrat de la comunitat de veïns, sinó una nau industrial que amb el temps va quedar encaixonada entre edificis. En aquest espai treballa l’Associació d’artistes l’Eixam de Gràcia, que s’encarregarà del manteniment de la coberta amb la col·laboració del veïnat del voltant.

Marc Molas, promotor coberta verda Carolines, 13: “Crear una mica un oasi en un centre d’illa. A suggeriment de l’Ajuntament vam decidir incloure també els veïns de Carolines, 13, perquè tinguin accés a la terrassa i últimament fer extensiva la invitació als veïns d’Aulèstia Pijoan, 28.”

Informen. Aitana Molina i Neus Valls

Ara s’ha de fer l’estudi de càrregues i d’estructura i ja podran començar les obres per sumar més verd a la ciutat l’any vinent.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.